Lleshaj me 12 prefektët: Ndërhyni në bashkitë që s’kanë marrë masa për sezonin

schedule19:15 - 15 Korrik, 2019

schedule 19:15 - 15 Korrik, 2019

Ministri Brendshëm Sandër Lleshaj u kërkoi 12 prefektëve që të angazhohen maksimalisht për t’u ardhur në ndihmë turistëve të huaj dhe vendas, pasi në disa bashki bregdetare, fokusi nuk është te pushuesit.

Uroj që askush nga kryetarët e bashkive që nuk ka fituar zgjedhjet e 30 qershorit të mos çmendet për të mos liruar zyrën e tij. Kështu u shpreh ministri Brendshëm Sandër Lleshaj gjatë takimit me 12 Prefektët e vendit, duke i kërkuar këtyre të fundit që të zbatojnë ligjin që ia njeh kushtetuta.

Ministri Lleshaj theksoi se punonjësit e administratës vendore nuk do të largohen gjatë konstituimit të Bashkive, pasi ata janë me statusin e nëpunësit civil.

Prefektët kanë përgjegjësi të drejtpërdrejt sipas shefit të ministrisë, që të reagojnë kur bashkitë bgredetare nuk iu përgjigjen turistëve gjatë sezonit veror.

Në fund të fjalës së tij, Ministri Lleshaj kërkoi angazhimin e strukturave vendore për të shmangur zhurmat e panevojshme në plazhe. /ABC News Albania 24/7