Lëvizja themelore që duhet të bëni me furçën e dhëmbëve

schedule13:13 - 15 Korrik, 2021

schedule 13:13 - 15 Korrik, 2021

Një artikull i përditshëm që të gjithë përdorin është furça e dhëmbëve.

Sidoqoftë, megjithëse është një mjet i domosdoshëm, ka shumë që bëjnë gabime themelore në përdorimin e tij. Është një lëvizje themelore që pak bëjnë dhe ka të bëjë me ruajtjen. Edhe nëse mendoni se po mbroni veten tuaj duke vendosur mbulesën e saj çdo herë, keni gabim.

“Përdorimi i një mbulese furçe dhëmbësh nuk e mbron furçën tuaj të dhëmbëve, por në vend të kësaj krijon një mjedis të favorshëm për rritjen e baktereve që duan lagështinë”, thanë studiuesit.

Gjëja më e mirë është, siç thotë Shoqata Amerikane e Stomatologjisë, të lini furçën tuaj të dhëmbëve në një mjedis të hapur dhe në një pozicion të drejtë në mënyrë që të thahet plotësisht midis përdorimeve, por jo në banjë!

Shkencëtarët theksojnë se problemi më i madh për higjienën e furçës së dhëmbëve shkaktohet nga tualeti. Kur tërheq cisternën, shumë baktere tronditen me shpejtësi të lartë në të gjitha drejtimet. Ideali, pra, është të bësh një lëvizje të vetme, ta kesh atë në një hapësirë ​​jashtë tualetit dhe, siç thamë më parë pa mbulesën e cila përdoret kryesisht në udhëtime./abcnews.al