Ky test do të zbulojë nëse keni 7 tiparet më të këqija të personalitetit

schedule15:18 - 9 Nëntor, 2022

schedule 15:18 - 9 Nëntor, 2022

Chelsea Sleep është psikologe e dalluar nga Universiteti i Gjeorgjisë në SHBA dhe karrierën e saj ia ka kushtuar studimit të “personaliteteve të vështira”.

Ajo ka arritur të krijojë një test, i cili përmban 7 tiparet më të këqija që mund të ketë një person. Nëse i keni edhe ju dhe madje në një shkallë të lartë, atëherë bëni pjesë në kategorinë e atyre që kanë një nga personalitetet më të këqij dhe më të vështirë.

7 tiparet më të këqija të personalitetit:

Agresiviteti

Agresiviteti është prirja e një personi për të qenë armiqësor ndaj njerëzve të tjerë. Krijon probleme, tensione dhe e bën të vështirë jetën e atyre që ju rrethojnë, por edhe tuajën.

Anestezia/Mungesa e empatisë

Apatia thjesht mund të përkufizohet si mungesë ose mungesë e plotë e ndjeshmërisë ndaj njerëzve të tjerë. Sa më i ashpër të jesh, aq më pak i dhembshur je.

Sovraniteti

Dominuesit janë ata që do t’ju manipulojnë dhe duan të kenë epërsinë në të gjitha situatat, edhe nëse kjo do të thotë t’ju imponohen dhe do të marrin vendime për ju. Ata do të përpiqen t’ju kontrollojnë dhe manipulojnë.

Madhështi

Nëse ndiheni superiorë dhe veproni sikur jeni më i mirë se të tjerët rreth jush, kjo quhet madhështi. Kjo është, në fakt, një nga pyetjet e para që do t’ju bëhen në Testin e Personalitetit të Vështirë.

Manipulimi

Tendenca për të ndikuar ose detyruar njerëzit të bëjnë diçka që ju dëshironi, veçanërisht në mënyrë të padrejtë, quhet manipulim.

Marrja e rrezikut

Marrja e rrezikut është një tipar që ka marrë një kuptim pozitiv, veçanërisht në biznes. Megjithatë, kur veproni pa u shqetësuar për sigurinë e të tjerëve, kjo mund t’ju shkaktojë më shumë telashe sesa ia vlen.

Dyshimi

Mosbesimi juaj ndaj të tjerëve ju bën gjithashtu një person të vështirë. Dyshimi, përtej një pike, është i padëshirueshëm.

Provojeni Testin e Personalitetit të Vështirë:

/abcnews.al