Ky gabim që bëjmë gjithmonë, ndryshon rrënjësisht shijen e biftekut

schedule12:08 - 28 Korrik, 2022

schedule 12:08 - 28 Korrik, 2022

Vera dhe pjekja në skarë në oborr apo në ballkon shkojnë dorë për dore.

Edhe një nga pjatat e preferuara janë biftekët. Megjithatë, sipas njohësit dhe prezantuesit me famë botërore të ushqimit, Anthony Bourdain, ekziston një gabim që shumica e njerëzve bëjnë që ndryshon rrënjësisht shijen e biftekit.

Bourdain shpjegon se pasi të gatuajmë mishin, ai duhet të pushojë për 10 deri në 15 minuta përpara se ta presim. “Ka një ndryshim të madh nëse e lini për një kohë sepse lëngjet e mishit fillojnë të riqarkullohen brenda dhe bifteku del i përsosur”, thotë ai.

Provojeni dhe do të shihni ndryshimin…/abcnews.al