Kush ankohet më shumë, burrat apo gratë? E thotë shkenca

schedule11:56 - 29 Qershor, 2022

schedule 11:56 - 29 Qershor, 2022

Shkenca jonë ka shpërthyer nga shumë pyetje të ndryshme shumë herë në historinë tonë njerëzore. Kjo është arsyeja pse ne duhet t’i besojmë gjithmonë asaj dhe ta konsultojmë atë sa herë që është e mundur.

Por kush ankohet më shumë? Në fund të fundit, burra apo gra? Edhe nëse zbulojmë se kush e bën më shumë, duhet të gjejmë edhe arsyen që e bën atë.

Sipas një hulumtimi të vlefshëm që është bërë, kemi zbuluar se kush është mbreti i ankimit mes dy gjinive. Dëshironi të dini se kush ankohet më shumë?

Shikoni më poshtëm për të parë se kush ankohet më shumë, burrat apo gratë:

  • Në përgjithësi pranohet se femrat janë më të prirura ndaj ankimit sesa meshkujt. Në fakt, shkencëtarët konfirmojnë se gratë ankojnë më shumë se burrat, veçanërisht në mëngjes dhe ka një arsye specifike pse e bëjnë këtë.
  • Sipas rezultateve të studimit, ato gra që nuk kishin fjetur mjaftueshëm ishin më agresive dhe kishin më shumë nerva në krahasim me burrat që kishin fjetur saktësisht në të njëjtat orë.
  • Studiuesit pohojnë se gratë janë më të ndjeshme ndaj mungesës së gjumit, si fizikisht ashtu edhe psikologjikisht.
  • Kjo është për shkak se gratë kanë nevojë për më shumë gjumë që sistemi i tyre hormonal të funksionojë siç duhet. Në të njëjtën kohë, analizat treguan se gratë që nuk flenë mjaftueshëm orë për një kohë të gjatë.
  • Kanë më shumë gjasa të zhvillojnë sëmundje të zemrës, depresion dhe sëmundje të tjera mendore, krahasuar me meshkujt./abcnews.al