Kur duhet shtuar kripa në mish, para apo pas gatimit? Zbuloni dilemën

schedule07:35 - 3 Nëntor, 2022

schedule 07:35 - 3 Nëntor, 2022

Shumica e pjekësve pajtohen me teorinë: shtoni kripë në fund të pjekjes ose më pas, sepse kripa “tërheq” lëngjet e mishit dhe e thanë atë. Por nëse mishin e viçit e hamë të pjekur pak në mesatare, mund ta kriposim më parë, pasi në këtë mënyrë do të ketë një shije të thellë, ndërsa pjekja e lehtë do të sigurojë rezultatin me lëng.

Edhe 1 këshillë e shijshme për ju: blejmë kripë deti kokërrmadhe, për t’i dhënë një shije delikate të kripur dhe të shkëlqyeshme pjekjeve tona. Gjithashtu kërkojmë kripëra të veçanta në treg: minerale të tymosura, me ngjyrë, me mineralitet të butë dhe me aroma dhe tone të veçanta në shije, të përziera me aromatike etj./abcnews/al