Krijohet treguesi që do të masë impaktin e mesazheve të Trump

schedule13:40 - 10 Shtator, 2019

schedule 13:40 - 10 Shtator, 2019

Tashmë ekziston një tregues, i cili do të masë pasojat e mesazheve në Twitter të presidentit amerikan Trump, në bursa. Treguesi i cili ka marrë emrin e një termi të përdorur nga vetë kreu i Shtëpisë së Bardhë, u krijua nga kolosi bankar, “JP Morgan”.

Quhet “Volfefe Index” dhe është krijuesi i krijuar posaçërisht nga kolosi bankar “JP Morgan” për të vlerësuar impaktin që shkaktojnë mesazhet në Twitter të presidentit amerikan Donald Trump në bursa.

Emri është marrë nga termi i çuditshëm i përdorur nga vetë kreu i Shtëpisë së Bardhë pak kohë më parë. Sipas analistëve, që kur është në Shtëpinë e Bardhë, Trump ka postuar 10 mijë mesazhe për politikën monetare dhe për argumentet, të cilat kanë pasoja të drejtpërdrejta në lëvizjet e tregut.

Treguesi sipas CNBC, merr si pikë referimi lëkundjet e bondeve amerikane në një periudhë 2 dhe 5-vjeçare. Nga kjo gjë u zbulua se vetëm 146 mesazhe në Tëitter të presidentit amerikan arritën të lëviznin tregun./ABC News Albania 24/7