Kjo pije pastron më së miri veshkat dhe mëlçinë, duhen vetëm 3 përbërës dhe përgatitet në sekonda

schedule08:39 - 22 Dhjetor, 2022

schedule 08:39 - 22 Dhjetor, 2022

Mollët janë njohur si ilaç që nga kohërat e lashta. Ekziston një thënie që thotë se një mollë në ditë ju mban të shëndetshëm dhe nuk është pa bazë. Ekspertët kanë analizuar përbërjen kimike të kësaj peme frutore dhe kanë përcaktuar se fitokimikatet e saj janë një mjet kundër të paktën tre llojeve të kancerit, mushkërive, zorrës së trashë dhe mëlçisë.

Ato janë të pasura me vitamina A dhe C, vitamina të grupit B dhe riboflavinë dhe kanë një përqindje të lartë të dy substancave fitokimike: pektinë, e cila lehtëson peristaltikën e zorrëve dhe redukton përthithjen e sheqerit, por edhe bor, i cili ruan shëndetin e kockave dhe të sistemit nervor.

Falë përbërjes së saj, molla ka një efekt detoksifikues, antiseptik dhe antiinflamator, ul kolesterolin në gjak dhe stimulon punën e mëlçisë. Karotat kanë efekte antioksiduese, antibakteriale dhe antitumorale.

Veprimi antioksidant i karotave. Ai vjen nga karotenoidet, të cilat reduktojnë rrezikun e zhvillimit të tumoreve, mbrojnë nga sëmundjet e zemrës dhe sistemit vaskular, si dhe stimulojnë funksionet mendore. Një përbërës i rëndësishëm i kësaj pije është panxhari, i cili ka efekte antibakteriale, antioksidante dhe laksative.

Është i pasur me vitaminë A dhe betainë, një enzimë që ushqen dhe forcon mëlçinë dhe biliare. Përveç kësaj, panxhari është një burim i shkëlqyer i kaliumit dhe vepron si pastrues për mëlçinë, veshkat dhe tëmthin.

Përbërësit (për një gotë):

  • 2 panxhar të plotë
  • 2 karota
  • 2 mollë
  • Përgatitja:

Në një blender hidhni panxharin e zier, karotat e freskëta dhe mollët dhe përzieni derisa të përftoni një masë homogjene. Mund të shtoni pak ujë, qumësht vegjetal ose kube akulli nëse është shumë e ngrohtë./abcnews.al