Këto hapa do t’ju ndihmuar të caktoni një orar ditor për punën tuaj

schedule07:45 - 1 Korrik, 2021

schedule 07:45 - 1 Korrik, 2021

Nëse po kërkoni të bëni vetëpunësim, punë nga shtëpia, apo edhe dëshironi të organizoni studimet tuaja, duhet të keni një orar ditor për të organizuar detyrat që kërkohen nga ju. Pasja e këtij orari çon në përkushtim në detyra të ndryshme, dhe ju dilni me një ditë produktive dhe arritje reale. Pra, në këtë artikull, ne ju ofrojmë një sërë hapash për t’ju ndihmuar të caktoni një orar ditor për punën tuaj.

Pse keni nevojë për një orar ditor?

Për shumë njerëz, çështja e organizimit të një biznesi nuk është mjaft e lehtë, kështu që zgjidhja është të përpiqen të gjejnë një mënyrë efektive për të drejtuar këtë biznes. Zgjidhja është të mbështeteni në një orar ditor të detyrave, pasi të keni një orar ju jep përfitimet e mëposhtme:

1- Menaxhimi ditor i produktivitetit

Nëse keni një projekt që dëshironi të realizoni, është më mirë ta ndani atë në detyra, të cilat do t’i realizoni brenda ditësh. Duke pasur një orar ditor, ju do të jeni në gjendje ta bëni këtë, duke përfshirë këto detyra si pjesë të orarit, kështu që produktiviteti juaj do të shpërndahet në ditë të ndryshme, në vend që të prisni afatin e fundit për një ofrim të projektit.

Përmes kësaj, ju do të jeni në gjendje të dini sasinë e produktivitetit për të cilin jeni të aftë gjatë ditës tuaj, dhe kjo do t’ju ndihmojë në të ardhmen të njihni kufijtë e aftësive dhe aftësive tuaja, kështu që do të jeni në gjendje të akomodoni numrin optimal të projekteve, të cilat mund t’i realizoni me cilësinë e kërkuar.

2- Ndjekja e performancës

Duke vazhduar nga pika e mëparshme, të kesh një orar ditor ju ndihmon të gjurmoni performancën tuaj dhe të keni një pamje të qartë të performancës suaj. Përmes tij, ju do të vlerësoni nivelin e angazhimit tuaj, do të dini se cilat probleme ju pengojnë dhe më pas do të filloni të mendoni për zgjidhjet e tyre.

Ju nuk do të jeni në gjendje të menaxhoni produktivitetin tuaj ndërsa jeni i pavarur dhe nga shtëpia, nëse nuk mund të gjurmoni performancën tuaj. Ndonjëherë ju do të vendosni që problemi është numri i projekteve, por më pas zbuloni se mund të punoni në këto projekte, por problemi kryesor është se nuk angazhoheni për të punuar çdo ditë.

3- Pasja e një orari ditor krijon angazhim brenda jush

Ne mund ta klasifikojmë angazhimin si një zakon, si dhe një sjellje të rëndësishme të punës. Nëse mësoheni të keni një orar ditor të punës tuaj dhe përpiqeni t’i përmbaheni asaj, do të zbuloni se vërtet fitoni sjelljen e përkushtimit dhe do të mësoheni të punoni dhe të bëni atë që kërkohet nga ju në çdo rrethanë.

Nga ana tjetër, kur i lini gjërat në qejf dhe dëshira personale, mund të zbuloni se nuk bëni asgjë në radhë të parë, dhe gjithnjë prekeni nga shpërqendrimet përreth jush, duke ju ndaluar të vazhdoni atë që dëshironi. Kur vjen fundjava, zbuloni se nuk keni punuar aq shumë gjatë ditëve të kaluara dhe se nuk keni një angazhim të vendosur ndaj biznesit tuaj.

4- Shmangni prapambetjet

Ne duhet të ndajmë detyrat që kemi bazuar në kohën që kemi. Pra, kur punojmë për një projekt specifik, ne e ndajmë atë projekt sipas kohës, të themi nga sot deri në datën e dorëzimit në një javë. Kështu, kur të angazhoheni për krijimin e një orari ditor me këto detyra, do të jeni në gjendje të përfundoni atë që ju kërkohet çdo ditë.

Ndërsa, mungesa e angazhimit do të thotë që ju duhet të shtyni pjesën e ditës për ditën tjetër, dhe në fund të zbuloni se ka një numër të madh të detyrave midis projekteve të ndryshme. Në mënyrë që të qëndroni në takimin tuaj, duhet të nxitoni këto detyra, cilësia të pëson dhe stresi që vendosni vetë si rezultat.

5- Keni një orar ditor që kontrollon shpërqendrimet

Të gjithë e dimë tundimin e disa shpërqendrimeve përreth nesh. Për shembull, në vend që të punoni, ju filloni të shfletoni mediat sociale, dhe zbuloni se keni humbur gjysmë ore pa e ditur, dhe pastaj përpiqeni t’u përgjigjeni mesazheve që ju vijnë nga miqtë tuaj, dhe kështu vazhdoni të humbni kohë.

Por kur keni një orar ditor të cilit doni t’i përmbaheni, ju e drejtoni përpjekjen tuaj dhe përqendroheni drejt kryerjes së këtyre detyrave, në vend që t’i kushtoni vëmendje shpërqendrimeve, dhe kështu aftësia juaj për t’u marrë me to rritet me sukses./abcnews.al