Kështu do të bllokoni përgjithmonë thirrjet e padëshiruara në telefonin tuaj

schedule15:23 - 6 Korrik, 2022

schedule 15:23 - 6 Korrik, 2022

Nëse shpesh merrni telefonata të bezdisshme në momente të papërshtatshme në celularët tuaj, atëherë patjetër që po kërkoni një mënyrë për t’i larguar ato.

Megjithëse ka shumë metoda për të parandaluar ngacmimin e numrave të panjohur për qëllime komerciale ose që janë rezultat i veprimeve edhe më të këqija, keqdashëse, telefonat inteligjentë tashmë kanë një mënyrë për të mbrojtur privatësinë tuaj duke parandaluar thirrje të tilla.

Si? Thjesht duke bllokuar thirrjet nga numra të panjohur, përdoruesit e Apple iPhone mund të parandalojnë mashtrimet e padëshiruara. I disponueshëm në iOS 13 dhe versionet më të reja, p.sh. iPhone 6S dhe versionet më të reja, veçoria Silence Unknown Callers bllokon numrat e telefonit që nuk janë kontaktuar më parë nga një përdorues dhe nuk janë ruajtur në një listë kontaktesh.

Për ta aktivizuar, shkoni te “Cilësimet” dhe trokitni lehtë mbi opsionin “Telefon”, më pas lëvizni poshtë ekranit derisa të gjeni “Heshtja e telefonuesve të panjohur” dhe aktivizoni funksionin.

Thirrjet e bezdisshme nga numra të panjohur do të mbyllen dhe do të dërgohen drejtpërdrejt në postën zanore ndërsa shfaqen në listën e telefonatave të fundit. Megjithatë, Apple deklaron se nëse personi ka ndarë numrin e tij të telefonit me një përdorues tjetër përmes emailit, atëherë ai do të jetë në gjendje të telefonojë. Ndaj tregohuni veçanërisht të kujdesshëm ndaj emaileve phishing, pra atyre që synojnë të “peshkojnë” informacione.

Telefonat Android ndryshojnë nga Samsung S21 Ultra tek Google Pixel 4a. Por secili duhet të ketë një metodë të ngjashme për të përjashtuar çdo numër të panjohur. Në aplikacionin “Telefon”, prekni tre pikat dhe shkoni te “Cilësimet”. Nga këtu, duhet të ketë disa opsione për të bllokuar thirrjet hyrëse të panjohura. Për shembull, një telefon inteligjent Vivo shfaq opsionin “Blloko thirrjet ngacmuese” pasi prek tre pikat, ndërsa Samsung S21 ofron “Bllokim telefonatash” duke i lejuar përdoruesit të aktivizojnë “Blloko telefonatat anonime”./abcnews.al