Njerëzit ndahen në ata që duan bostanin dhe të tjerët që duan shalqirin. Ndaj, pasi ju zbuluam sekretin se si mund të zgjidhni mes të shumtëve, shalqinin më të ëmbël, ka ardhur koha të flasim pak për pjeprin.
5 gjërat që duhet të dini për të zgjedhur pjeprin e duhur
Kapeni në duar dhe rrotullojeni
Një pjepër i mirë nuk duhet të ketë lëndime, njolla të zbehta ose të buta dhe mavijosje. Pra, merrni atë në duar, përdridheni dhe kontrolloni mirë sipërfaqen e tij.
Ngjyra
Edhe pse ngjyrat e ndezura janë gjithmonë më mbresëlënëse, me pjepërin sa më e zbehtë dhe më e zbehtë ngjyra, aq më e ëmbël do të ketë shije. Mos harroni se pjepri i pjekur ka një ngjyrë të verdhë të zbehtë në limon, me pak jeshile.
Madhësia ka rëndësi
Teksa përdridhni pjeprin në duar, përveç sipërfaqes, ndjeni peshën e tij. Duhet të ndihet i rëndë për madhësinë e tij. Një pjepër i madh dhe i rëndë është padyshim i lëngshëm, i shijshëm dhe i ëmbël.
Një shuplakë mund të ndihmojë për të treguar se kur pjepri janë gati!
Mbajeni fort dhe i jepni një shuplakë shumë të lehtë, duke pasur kujdes që të mos dëmtoni frutat pasi prishen ose shijojnë. Nëse pjepri është i pjekur, do të dëgjoni një zhurmë të zbrazët.
I nuhatni ato në bazën e kërcellit
Shtrydheni butësisht pjeprin me gishta në zonën rrethore rreth kërcellit. Nëse pjepri është i sheqerosur dhe i shijshëm brenda, kjo zonë do të jetë e butë./abcnews.al