Keni nevojë për psikoterapi? Testi që do t’ju japë përgjigjen

schedule07:42 - 7 Dhjetor, 2022

schedule 07:42 - 7 Dhjetor, 2022

Është fakt se psikoterapia mund t’i ndihmojë të gjithëve, prandaj gjithnjë e më shumë njerëz po hyjnë në procesin e fillimit të “punës me veten”. Megjithatë, tashmë ka shumë trajtime dhe shumë psikoterapistë të ndryshëm. Për çdo rast nevojitet lloji i duhur i trajtimit, i cili i përgjigjet më së miri pacientit dhe sigurisht që luan rol edhe kimia që do të krijohet mes psikoterapistit dhe psikoterapistit.

Por çfarë është ajo që i shtyn gjithnjë e më shumë njerëz drejt karriges së terapistit? Por a e dini vërtet ndonjëherë nëse keni nevojë për psikoterapi apo jo?

Sfidat e jetës, keqkuptimet që mund të mbartim dhe na e bëjnë të vështirë, shumë karakteristika në personalitetin tonë që nuk i kuptojmë dhe shkatërrojnë marrëdhëniet tona, dhe shumë çështje të tjera lindin gjatë jetës sonë dhe na shkaktojnë një ankth dhe stres të kontrolluar madje, edhe çrregullime që nuk mund t’i trajtojmë pa furnizimet e duhura.

Për shkak se çdo rast është unik dhe për shkak se të gjithë mund të fillojnë psikoterapi ose për vetë-përmirësim ose sepse është e nevojshme për jetën e tyre, testi i mëposhtëm mund t’ju japë një përgjigje të qartë nëse keni nevojë për psikoterapi, cilin lloj mund të zgjidhni, por dhe çfarë i përshtatet, ju më së miri bazuar në përgjigjet që do të jepni.

“Pra kam nevojë për psikoterapi”?

Për të gjetur përgjigjen e pyetjes së mësipërme dhe për të kryer testin, mund ta gjeni këtu./abcnews.al