Katër mënyra për të përmirësuar menjëherë marrëdhëniet tuaja personale

schedule19:24 - 14 Tetor, 2021

schedule 19:24 - 14 Tetor, 2021

Strategjitë e përshkruara më poshtë janë të thjeshta, të kuptueshme dhe të bazuara në procese psikologjike që në të vërtetë mund të përmirësojnë marrëdhëniet tuaja. Mos i konsideroni ato një truk. Ata punojnë kur ju i mbështesni ata dhe ju me gjithë qenien tuaj dhe për shkak se marrëdhëniet janë të dyanshme, ato funksionojnë mirë kur të dyja palët tregojnë interes.

Kultivoni pritshmëri pozitive

Duke ruajtur pritjet pozitive për sjelljen e tjetrit, ne mund të ndikojmë me zell në sjelljen e tyre për mirë. Fraza “ju jeni një person i mirë”, “Unë mendoj se jeni i mrekullueshëm”, “do të keni sukses”, “Unë ju besoj”, me të vërtetë mund t’i bëjë të tjerët të sillen më mirë, por gjithashtu t’i motivojnë ata t’ju paraqesin një version më të mirë të veten

Ofroni mbështetje në kohë të vështira

Sigurimi i mbështetjes pozitive për një të dashur që po kalon një situatë stresuese do të thotë që ju jeni thirrur të dëgjoni, të simpatizoni dhe të kuptoni. Mos filloni të kritikoni, pasi kjo do të çojë në rezultate të kundërta. Bëhuni ajo që i duhet të dashurit tuaj për momentin dhe mbështeteni pozitivisht duke dëgjuar më shumë sesa duke thënë, veçanërisht në një stil “të thashë kështu”. Në një fazë pak më vonë, ju mund të ndihmoni në zgjidhjen e një situate.

Respektoni reciprocitetin

Në thelb, rregulli i reciprocitetit dikton që kur dikush na bën një nder, ne duhet ta kthejmë favorin sepse ndihemi të detyruar. Mund të jetë një ndihmë e vogël në jetën e përditshme, mund të jetë një kompliment, mund të jetë një telefon me interes, por le të jetë diçka, në mënyrë që marrëdhënia të ruhet në terren pozitiv. Dikush që pranon vetëm dhurata dhe nuk kthehet më, tregon se nuk është i interesuar për marrëdhënien, por më tepër vetëm për ëmbëlsirat.

Falni me gjithë zemër

Ne të gjithë bëjmë gabime. Disa më shumë, disa më pak. Falja ofron mundësinë për një fillim të ri dhe riparon marrëdhëniet e prishura. Përveç nëse i dashuri ose partneri juaj, natyrisht, është penduar për gabimin e tyre dhe nuk po kërkon një “falje” zyrtare për t’ju qetësuar. Vini re se konvertimi i vërtetë si dhe falja e vërtetë kalon përmes mirëkuptimit reciprok, një proces që kërkon kohë dhe nuk është automatik./abcnews.al