Katër gjëra që një baba nuk duhet t’i thotë një nëne të re

schedule07:34 - 20 Tetor, 2021

schedule 07:34 - 20 Tetor, 2021

Ardhja e një fëmije është padyshim një përvojë e paparë për të dy prindërit, veçanërisht nëse është fëmija i tyre i parë.

Një baba, megjithatë, mund të vërejë disa ndryshime shtesë në sjelljen e gruas së tij pasi hormonet luajnë rolin e tyre. Ajo duhet të ketë durim për ta mbështetur, ndërsa ka disa gjëra që është mirë të shmangen për t’i thënë për një kohë.

Më specifikisht…

  1. Nëna ime tha se…

Ka kuptim të dëshironi ta ndihmoni atë dhe të mbështeteni tek nëna juaj për përvojë, por kjo është diçka që mund ta shqetësojë shumë. Gruaja juaj mund të ndihet pak e ofenduar ose e paaftë me këshillat e saj.

  1. A keni humbur ndonjë kilogram gjatë shtatzënisë?

Kjo pyetje do të arrijë në veshët e saj ndryshe dhe ajo do të mendojë se është e shëndoshë, e keqe, se nuk tërhiqet nga gjithçka që lidhet.

  1. Jam shumë i lodhur nga foshnja sot

Para se ta thuash, mendo sa e lodhur është ajo. Ai është gjithashtu foshnja juaj, kështu që kërkon shumë përpjekje në të dyja rastet.

  1. A mund ta ndaloni foshnjën të qajë?

Nëse mundet do ta bënte. Në vend që të përpiqen të shërohen, ata zhyten në trishtimin e tyre dhe kështu, përjetojnë më shumë dështim./abcnews.al