Ka një sekret të përgatitjes së majonezës në shtëpi

schedule20:40 - 8 Shkurt, 2021

schedule 20:40 - 8 Shkurt, 2021

Majoneza është një nga përbërësit kryesor të sallatës ruse, kaq të dashur për këdo. Siç e dini majoneza është kombinimi i vezëve dhe vajit.

Janë këta produkte që nëse rrihen krijojnë një salcë të trashë dhe të plotë me shije fantastike. Për ta përgatitur mund të përdorni rrahësin elektrik të vezëve ose grirësen e perimeve. Të dyja funksionojnë më sa miri dhe nuk do t’ju mundojnë aspak.

Sipas agroweb.org, një nga sekretet që shefat zbuluar është pikërisht përgatitja e përbërësve të recetës.

Me të drejtë do të thoni, ç’janë këto që po shkruajmë, por mos e anashkaloni këtë hap. Përgatitja e përbërësve ka të bëjë me temperaturën e produkteve.

Kujdes para se të nisni përgatitjen e majonezës, nxirrini vezët dhe vajin dhe lërini në temperaturë ambienti. Mjafton t’i linin ë banak për 15-20 minuta dhe gjithçka do të jetë gati.

Nëse ju do të përdorni vezët direkt sapo i nxirrni frigoriferi, pavarësisht përpjekjeve tuaja, ato nuk do të lidhen me vajin. Kështu majoneza do të dali e ujshme dhe do të ndjehet aroma e pakëndshme e vezës./abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!