Ish presideenti Obama reagon pas protestave në SHBA: Ne nuk kemi kapacitetin për të zhdukur 400 vjet racizëm në një shkatërrim

schedule05:54 - 4 Qershor, 2020

schedule 05:54 - 4 Qershor, 2020

Ish-Presidenti Barack Obama paralajmëroi se njerëzit nuk duhet të mendojnë se kjo trazirë e tanishme dhe ndryshimet pasuese do të adresojnë të gjitha çështjet me të cilat përballen amerikanët e zinj, duke deklaruar se vendi “nuk ka aftësinë për të zhdukur 400 vjet racizëm në një rënie”.

Obama citoi “harkun e famshëm të universit moral” të famshëm të doktor Martin Luther King por shtoi se harku nuk përkulet pa punë.

“Ne e përkulem atë, të gjithë ju e keni përkulur atë gjatë katër, pesë, gjashtë, 10 viteve të fundit dhe ne po shohim frytet e atyre mundësive në shkallën e vetëdijes që është atje”, tha Obama.

“Ne nuk kemi kapacitetin për të zhdukur 400 vjet racizëm në një shkatërrim. Pra, nëse mendojmë se kjo është një zhvendosje sizmike, shpresoj që njerëzit të mos ndjehen sikur asgjë nuk do të ndodhë pasi ta kuptojmë këtë” shtoi më tej ish presidenti Obama.