Indonezia miraton kodin penal që ndalon marrëdhëniet seksuale jashtë martesës: Personat dënohen me burg

schedule10:31 - 6 Dhjetor, 2022

schedule 10:31 - 6 Dhjetor, 2022

Parlamenti i Indonezisë ka miratuar një kod të ri penal që do ta bëjë seksin jashtë martesës të dënohet deri në një vit burg.

Është pjesë e një sërë ndryshimesh që kritikët thonë se gërryejnë të drejtat e njerëzve.

Protestuesit organizuan tubime të vogla jashtë parlamentit në Xhakartë këtë javë.

Kodi, i cili do të zbatohet si për indonezianët ashtu edhe për të huajt, përfshin disa ligje “morali” që e bëjnë të paligjshme për çiftet e pamartuara të jetojnë së bashku dhe të bëjnë seks.

Grupet e të drejtave thonë se kjo prek në mënyrë disproporcionale gratë, personat LGBT dhe pakicat etnike në vend.

Partneri ose prindërit e një personi mund t’i denoncojnë për veprën penale të kryerjes së seksit jashtë martesës.

Tradhtia bashkëshortore do të jetë gjithashtu një shkelje për të cilën njerëzit mund të burgosen, shkruan BBC. 

Aktivistët e të drejtave thonë se kodi i ri gjithashtu shtyp shprehjen politike dhe shtrëngon lirinë fetare.

/Abcnews.al/