I ndryshkur dhe pa sedilje, ky Ferrari i vitit 1962 shitet për shumën marramendëse

schedule16:51 - 10 Korrik, 2022

schedule 16:51 - 10 Korrik, 2022

Edhe pse është ndryshkur, ky Ferrari është shitur për 110,000 paund. Modeli 250 GTE i vitit 1962, i cili fillimisht u ble nga pronari i tij në 1973 për 800 £ (4,500 £ në paratë e sotme), u zbulua në një vend në Uellsin perëndimor ku kishte qenë për 40 vjet.

Drejtuesi i ankandit Matthew Parking tha se dera e makinës ishte në gjendje aq të keqe saqë u shkëput menjëherë kur e prekur me dorë. Brenda mungonin dy sediljet e përparme. Pronari origjinal e kishte drejtuar makinën për 10 vjet përpara se ta linte në magazinë për kaq kohë.

Modeli 250 GTE i vitit 1962 u ble fillimisht nga pronari i tij në 1973 për 800 £ - ekuivalenti i 4,500 £ në paratë e sotme

Por, pavarësisht gjendjes së keqe, pati një interes të madh kur doli në ankand në Brightwells of Leominster në Herefordshire, ku dhe u shit për 109,536 £. Ekspertët thonë se pronarit të ri që dëshiron të restaurojë makinën 60 vjeçare do t’i duhen rreth 250,000 £.

Motori klasik kishte qenë në ruajtje në një hambar që rrjedh në Uellsin perëndimor për 40 vjet, kur më në fund u rizbulua

Për shkak të gjendjes së keqe të hambarit në të cilin ishte mbajtur, trupi i jashtëm blu i makinës ishte i mbuluar me një kombinim ndryshku dhe likeni.

Brenda makinës i mungonin dy sediljet e përparme dhe kutia e marsheve, tapeti ishte dëmtuar dhe kolona e radios dhe e kontrollit ishte e varur, duke lënë telat të ekspozuar

/abcnews.al