Gjyqtarët zgjedhin 3 anëtarët e rinj të Këshillit të Lartë Gjyqësor

schedule10:42 - 8 Tetor, 2021

schedule 10:42 - 8 Tetor, 2021

263 gjyqtarë të Republikës do të mblidhen këtë të premte dhe do të zgjedhin 3 anëtarët e rinj të Këshillit të Lartë Gjyqësor.

Qeveria e gjyqësorit do të ripërtërihet pasi në 12 dhjetor mbarojnë mandatin 5 anëtarë, 3 prej të cilëve gjyqtar. Konkretisht, në 12 dhjetor, mbarojnë mandatin anëtari Medi Bici, i cili vinte nga radhët e Gjykatës së Lartë. Ilir Toska, nga gjykatat e apelit dhe Brunilda Kadi, nga gjykatat e shkallës së parë.

Për të zëvendësuar Medi Bicin, kandidojnë gjyqtarët e  lartë Asim Vokshi dhe Klodian Kurushi.

Për të zëvendësuar Ilir Toskën, kandidojnë Vojsava Osmanaj dhe Ridvan Hado, si dhe për zëvendësimin e anëtares Brunilda Kadi, kandidojnë Manjola Xhaxho dhe Irena Plaku.

Në 12 dhjetor, mbarojnë mandatin edhe Erjon Muharremaj e Maksim Qoku, të cilët vijnë nga radhët e pedagogëve. Dy vendet e tyre plotësohen nga Kuvendi./abcnews.al