Gjakovë, 102 kallëzime penale ndaj serbëve të dyshuar për krime lufte

schedule14:35 - 28 Tetor, 2019

schedule 14:35 - 28 Tetor, 2019

102 kallëzime penale të qytetarëve të Gjakovës janë dorëzuar sot në policinë e Kosovës dhe kanë të bëjnë me krime të kryera nga serbët gjatë luftës. Ato përfshijnë vrasje, keqtrajtime dhe shkatërrim të pronës.

Shoqata për krime lufte “Gjakova ’98-99“ dorëzoi në policinë e Kosovës grupin e trembëdhjetë të padive me 102 kallëzime penale të bëra nga qytetarët e Gjakovës ndaj serbëve të dyshuar për krime lufte, bënë të ditur mediat në Kosovë.

Shkëndije Hoda: “Ky është bashkëpunimi i parë me policinë, direkt po i sjellim këtu. Qëllimi i këtyre dëshmive është një ndihmesë që ne i ofrojmë më tepër dëshmi rreth një krimi, japim më tepër fakte. Policia ka vullnet dhe shpresojmë për rezultate pozitive. Veprimi i policisë në Komunën e Gjakovës është shumë i madh dhe merren çdo ditë në pyetje dëshmitarë. Ky proces ndoshta do të zgjasë me vite, por jemi të bindur që rezultatet do të jenë pozitive”.

Zonja Hoda tha se kallëzimet penale kanë të bëjnë me vrasje, keqtrajtime e deri të shkatërrimi i pasurisë në Komunën e Gjakovës. /ABC News Albania 24/7