Franca ndalon përdorimin e TikTok për nëpunësit civilë

schedule14:47 - 24 Mars, 2023

schedule 14:47 - 24 Mars, 2023

Franca  do të ndalojë përdorimin e TikTok  për nëpunësit civilë, sipas Ministrit të Sektorit Publik të vendit Stanislas Guerini.

“Për të garantuar sigurinë kibernetike të shërbimeve dhe nëpunësve tanë publikë, qeveria ka vendosur të ndalojë TikTok,” tha ai në një deklaratë.

Ministri shtoi se për disa javë, disa partnerë europianë dhe ndërkombëtarë të Francës miratuan masa për të kufizuar ose ndaluar instalimin e aplikacionit TikTok.

Guerini tha se aplikacionet argëtuese nuk kanë nivele të mjaftueshme të sigurisë kibernetike dhe mbrojtjes së të dhënave për t’u përdorur në pajisjet e sektorit publik dhe sqaroi se ndalimi hyn në fuqi menjëherë.

Siç shtoi ai, do të ketë përjashtime për arsye profesionale, siç është komunikimi brenda një institucioni apo shërbimi.

/abcnews.al