Facebook dhe Twitter merren në pyetje nga Senati mbi veprimet në zgjedhjet amerikane

schedule05:09 - 18 Nëntor, 2020

schedule 05:09 - 18 Nëntor, 2020

Shefat ekzekutivë të Facebook dhe Twitter janë marrë në pyetje nga senatorët amerikanë për herë të dytë në tre javë.

Të dy u thirrën për t’iu përgjigjur pyetjeve se si platformat e tyre kishin shpërndarje të kufizuar të një artikulli të diskutueshëm në lidhje me djalin e Joe Biden botuar përpara zgjedhjeve në SHBA.

Por ata gjithashtu janë sfiduar për trajtimin e posteve nga Presidenti Trump dhe të tjerët që kanë kundërshtuar rezultatin e votës. Firmat e teknologjisë përballen me rregullore të reja.

Në veçanti, Biden ka sugjeruar që mbrojtjet që ata gëzojnë aktualisht sipas një ligji të njohur si Seksioni 230 duhet të “revokohen” pasi inkurajon përhapjen e gënjeshtrave.

Ligji thotë se platformat në përgjithësi nuk janë përgjegjëse për gjërat e paligjshme ose fyese që përdoruesit postojnë në to. Republikanët gjithashtu shprehën shqetësim në lidhje me ligjin në seancë.

Ata thanë se kompanitë e mediave sociale po merrnin vendime editoriale se çfarë të hiqnin, etiketonin ose të linin të pandryshuar