Enigma me derën që vetëm pak njerëz mund ta zgjidhin, po ju?

schedule03:24 - 6 Gusht, 2022

schedule 03:24 - 6 Gusht, 2022

Gjëegjëzat mprehin mendjen dhe nuk është gjithmonë e lehtë të çosh në zgjidhjen e tyre. Disa madje duhet të zgjidhen në një kohë shumë të shkurtër, gjë që tregon se sa të zhvilluara janë disa nga aftësitë tona. Enigma e mëposhtme është krijuar për t’ju edukuar dhe nëse e zgjidhni atë, atëherë kjo do të thotë se jeni një gjeni.

Një nga enigmat e bëra për këtë qëllim ju bën pyetjen e mëposhtme: “Çfarë ka një derë që nuk ka bravë?”. Edhe pse përgjigja mund të jetë e thjeshtë, në mendjet tona ajo bëhet komplekse pasi formulimi është mjaft befasues. Vazhdimi i gjëegjëzës është si më poshtë: “Nuk ka dhoma por ka hapësirë, mund të hysh por nuk mund të dalësh kurrë. Çfarë është?”.

Merrni kohën tuaj për të menduar. Nëse nuk mund ta gjeni përgjigjen, si shumica e përdoruesve të rrjeteve sociale, edhe pse është shumë e lehtë siç do ta shihni, është koha t’ju zbulojmë se ajo që kërkoni është tastiera. Thjesht mendoni për enigmën në anglisht për të marrë më shumë ndihmë.

Tastiera ka çelësa, por nuk ka bravë, ka hapësirë ​​(shiriti i hapësirës) por nuk ka dhoma dhe mund të hyni (tasti i hyrjes) por nuk mund të dilni./abcnews.al