Debatoni shpesh me partnerin? Mësoni disa nga përfitimet

schedule20:45 - 4 Mars, 2021

schedule 20:45 - 4 Mars, 2021

Çelësi i një marrëdhënie të suksesshme është se si të merret me konfliktin. Ata që merren me konflikte sinqerisht, hapur, me respekt dhe dashuri, janë më të suksesshëm se ata që nuk merren me to.
Megjithëse shumë burra nuk preferojnë atmosferën e grindjeve dhe problemet mes tyre, kjo nuk do të thotë se ka shumë përfitime nga grindjet midis bashkëshortëve, studimet kanë treguar se marrëdhëniet pa grindje të përsëritura janë më pak të shëndetshme sesa ato marrëdhënie gjatë të cilave nuk ndodhin grindje .
Në rreshtat e mëposhtëm, “Madam.net” ju informon për 4 përfitimet e një grindjeje midis bashkëshortëve, sipas asaj që raportoi Bustle:

1-Grindja ju lejon t’i shpjegoni burrit tuaj nevojat dhe dëshirat tuaja

Grindjet midis bashkëshortëve lejojnë që secili prej tyre të përcjellë një mesazh të nënkuptuar në lidhje me dëshirat dhe nevojat e tyre tek pala tjetër, dhe grindjet pasohen nga një falje, dhe një falje e fortë zakonisht gjeneron ndjenja të ngrohtësisë dhe komunikimit të mirë midis bashkëshortëve, sepse ashtu siç kryeni procesin e faljes, ju riafirmoni të gjitha cilësitë që vlerësoni tek partneri juaj.

 

2- Një grindje është një mundësi e shkëlqyeshme për tu njohur dhe kuptuar më shumë partnerin tuaj

Të gjithë kanë alergji ndaj gjërave të caktuara, sepse të gjithë kanë një të kaluar, por ju nuk do të jeni në gjendje ta dini këtë të kaluar ose gjërat që shkaktojnë alergji të burrit tuaj, pa u grindur së bashku.
Një luftë është një mundësi e shkëlqyeshme për të zbuluar veten plotësisht dhe për të lejuar partnerin tuaj të bëjë të njëjtën gjë, duke ju lejuar të njiheni më thellë me njëri-tjetrin.

3- Grindjet ndihmojnë për të zbuluar problemet reale mes jush dhe për të gjetur një zgjidhje për to

Megjithëse mund të jetë më e lehtë të mos argumentosh dhe të injorosh çdo problem që ndodh midis bashkëshortëve, grindjet ndihmojnë që marrëdhënia juaj të piqet më shumë, dhe gjithashtu ju ndihmon të identifikoni problemet reale që shkaktojnë grindje të shpeshta midis jush dhe të përpiqeni të gjeni një zgjidhje për këto probleme për të shmangur përsëritjen e tyre.

4- Argumenti mund të shpëtojë marrëdhënien martesore në vend që ta shkatërrojë atë

Kur të jeni të mërzitur me burrin tuaj, dhe të heshtni pa dashur të merreni me të, ai me siguri do ta dijë se diçka po ndodh sepse ju nuk jeni natyra juaj e zakonshme, dhe nëse heshtja juaj vazhdon dhe nuk doni të merreni me të, marrëdhënia midis jush mund të shkatërrohet, kështu që grindjet janë zgjidhja më e mirë në raste të tilla, Për të shpëtuar marrëdhënien martesore në vend që ta shkatërroni me heshtje. l.k/abcnews.al