Një nga ushqimet më të preferuara të të rinjve dhe të moshuarve është patatet e skuqura. Megjithatë, dihet mirë që ato nuk janë të shëndetshme.
Dihet gjithashtu që akrilamidi, një substancë neurotoksike, prodhohet kur ushqime të caktuara gatuhen në një temperaturë të lartë. E njëjta gjë vlen edhe për patatet. Pra, patatet e skuqura në temperatura të larta ka të ngjarë të zhvillojnë akrilamid.
Por për shkak se patatet e skuqura janë një nga ushqimet më të shijshme, dhe për këtë arsye më të popullarizuara, shikoni se çfarë duhet të bëni për ta bërë skuqjen sa më të shëndetshme.
– Skuqeni vetëm me vaj ulliri.
– Ngrohni paraprakisht vajin, por mos e lini të digjet.
– Kullojeni patatet mirë para se t’i skuqni, sepse në këtë mënyrë vaji nuk shkatërrohet shpejt dhe patatet nuk thithin shumë vaj.
– Mos i lini patatet të digjen, koha e skuqjes duhet të jetë e shkurtër.
– Zëvendësoni vajin pas çdo skuqjeje. l.k/abcnews.al