Çdo detaj është i rëndësishëm, katër rregulla “të arta” për blerjen e këpucëve

schedule15:36 - 31 Janar, 2023

schedule 15:36 - 31 Janar, 2023

Nëse keni këpucë ose çizme të rehatshme, gjithçka tjetër mund të shkojë mirë. Stilistët ofrojnë një udhëzues të vogël se si të zgjidhni më lehtë këpucët cilësore dhe çfarë tregon saktësisht se këpucët nuk bëjnë.

Qepjet

Këpucët cilësore dallohen gjithmonë nga qepjet cilësore. Është ideale nëse janë të qepura, por edhe ngjitja “lejohet”. Gjëja kryesore është që gjurmët e ngjitësit të mos mbeten në sipërfaqen e këpucës dhe të mos jenë të dukshme në materialin bazë. Nëse shihni qepje të shtrembër, mos i blini sado që ju pëlqejnë.

Shulli

Sa shpesh i kushtoni vëmendje cilësisë së shullit? Ndoshta jo gjithmonë. Stilistët rekomandojnë që të kontrollojmë cilësinë e shtrojave në dyqan. Gjithashtu, shikoni materialin, një shtrojë cilësore është prej lëkure dhe e qepur mirë për ta mbajtur këmbën rehat në këpucët ose çizmet tuaja.

Taka plastike

Një tjetër gjë e rëndësishme është të kontrolloni thembrat. Këpucët me cilësi të lartë do të kenë taka plastike ose metal. Nëse shihni materiale plastike ose me cilësi të dobët, mos e merrni këtë palë. Takat plastike konsumohen shumë shpejt dhe mund të ndikojnë edhe në shëndetin e këmbëve, pasi takat me kënd e sforcojnë shumë shtyllën kurrizore.

Të thjeshta

Këpucët klasike me linja të pastra në ngjyrën tuaj të preferuar janë gjithmonë një zgjedhje më e mirë se këpucët me shumë aksesorë.

Nuk mund të ketë dekorime ari dhe masive plastike në këpucë, përveç nëse do të shkoni në një festë. Minimalizmi është gjithçka. /abcnews.al