Uji me limon mund të jetë një nga sekretet më të njohura të humbjes së peshës prej vitesh, pasi detoksifikon trupin, veçanërisht në mëngjes me stomakun bosh, ndërsa gjatë ditës përshpejton metabolizmin.
Por siç duket, është një zakon i shëndetshëm vetëm kur e ndiqni në komoditetin e shtëpisë tuaj dhe jo kur jeni në një kafene apo restorant.
Më konkretisht, shkencëtarët nga Universiteti Clemson kanë zbuluar se ky zakon nuk është gjithmonë aq i dobishëm sa mendojmë. Ai fsheh disa elementë të rrezikshëm.
Ju duhet të keni pyetur veten nëse ato janë të pastra. Epo, hulumtimet kanë treguar se këto limona të lëngshëm thithin 100% të baktereve ndërsa ato të thata thithin 30%. Studimi zbuloi gjithashtu se limonët e ruajtur në temperaturën e dhomës për 24 orë kishin një rritje në popullatën E. coli krahasuar me ato që u vendosën në frigorifer gjatë natës.
Sigurisht, edhe limonët e ftohur treguan gjurmë bakteresh pas ruajtjes. Ishte gjithashtu mbresëlënëse që 9% e baktereve nga duart e studiuesve u transferuan në akull./abcnews.al