Arkeologët zbulojnë gjurmë njerëzore 23 mijë vjeçare në New Mexico

schedule21:21 - 15 Tetor, 2021

schedule 21:21 - 15 Tetor, 2021

Arkeologët kanë zbuluar gjurmë të shumta njerëzore që datojnë rreth 23,000 më parë në New Mexico. Zbulimi konfirmon praninë e njerëzve në Amerikën e Veriut, duke shtuar dëshmi për lashtësinë e kolonizimit njerëzor të Amerikës.

“Arkeologët dhe studiuesit në fushat aleate kanë kërkuar prej kohësh të kuptojnë kolonizimin njerëzor të Amerikës së Veriut. Pyetjet mbeten rreth asaj se kur dhe si migruan njerëzit, ku e kanë origjinën dhe si arritja e tyre ndikoi në faunën dhe peizazhin e krijuar”, tha profesori i Universitetit të Bournemouth Matthew Bennett.

Studiuesit ekzaminuan gjurmët e lashta të njerëzve në Parkun Kombëtar të White Sands në Neë Mexico, duke përdorur datimin e radiokarbonit të shtresave mbi dhe. Gjurmët e këmbëve u formuan në baltë të butë në kufijtë e një liqeni të cekët. Ato u zbuluan për herë të parë nga David Bustos, një menaxher burimesh./abcnews.al