Aksioni i ujit të pijshëm në Bashkinë e Elbasanit/Disa biznese pa kontrata

schedule15:13 - 3 Shkurt, 2018

schedule 15:13 - 3 Shkurt, 2018

Ndërmarrjet e Ujësjellësit në Bashkinë e Elbasanit ka filluar aksionin e verifikimit te kontratave të  ujit të pijshëm për  të gjitha bizneset që operojnë në këtë territor. Grupet e kontrollit jane përqëndruar në zonën e Bradasheshit dhe Metalurgjikut ku ndodhet edhe pjesa më e madhe e subjekteve private që operojnë në Elbasan.

Aktualisht në qytet dhe Njësi Administrative janë kontrolluar 631 biznese ku rezulton se një pjesë e tyre nuk kanë kontrata me ujësjellësin kurse pjesa tjeter operon me puse. Operatorëve u është kërkuar dokumentacioni i lidhjes së kontratave, verifikimi i matësave të ujit etj. Për rastet e parregullta është mbajtur procesverbali përkatës dhe do të ketë referenca në polici dhe organet e drejtësisë./abcnews.al