A e dini pse restorantet shërbejnë bukë falas?

schedule16:36 - 14 Maj, 2021

schedule 16:36 - 14 Maj, 2021

Shpresa e çdo pronari të një restoranti që dëshiron të jetë i suksesshëm që klientët e tyre të porosisin shumë meze, pjata kryesore dhe ëmbëlsira. Megjithatë, një numër i madh restorantesh do të vendosin një shportë me bukë të ngrohtë dhe ngjitur me gjalpë në tavolina si një dhuratë falas.

Duket kundër intuitës. Atëherë pse e bëjnë restorantet?

Ekzistojnë disa teori. Ajo më bindëse lidhet me traditën. Kur restorantet dhe tavernat shërbyen vetëm një vakt me një proteina të shtrenjta, lejimi i klientëve për t’u servirur bukë do të thoshte se do të hanin më pak nga pjata kryesore me kosto më të lartë. Kur menutë filluan të ofronin më shumë larmi, njerëzit ende prisnin t’u shërbehej bukë, përcellje abcnews.al

Kjo traditë vazhdon edhe sot. Në dabrikën e “Cheesecake”, tryezat plotësohen vazhdimisht me “bukën e tyre të zezë”, një shpikje e ëmbël që u bë aq e famshme sa u paketua dhe u shit në dyqane.

Të tjerët spekulojnë se pronarët e restoranteve duan që konsumatorët të mos bëhen të varur dhe nervoz duke pasur uri, ndërsa presin që të vijë porosia e tyre.

Një shpjegim më i besueshëm i kuzhinës është se shërbimi i bukës është një mundësi për një restorant për të kombinuar mikpritjen me bukën e pjekur sapo të veprojë si një hyrje. “Gjithmonë më ka pëlqyer të vendos bukë dhe ujë menjëherë, dhe mendoj se është një mundësi për të bërë një përshtypje të parë të mirë,” tha shefi i kuzhinës me bazë në Portland Chris Israel për Star Chefs . Israel shtoi se kostoja është amortizuar përmes ripozicionimit të bukës së mbetur si e thekur.

Restorantet ndoshta nuk janë shumë të shqetësuar për klientët që konsumojnë bukë. Ju do të vini re se shumica e shportave të bukës janë të llojit të bardhë dhe të pa rafinuar. Mielli i bardhë është një karbohidrate e thjeshtë që në të vërtetë mund të rrisë urinë./abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!