Vezët janë cilësuar shumë herë si të dëmshme për shëndetin dhe kolesterolin.
E vërteta është se ato duhet të konsumohen në mënyrë të balancuar dhe pastaj mund të ofrojnë të gjitha përfitimet e tyre për trupin.
Por çfarë e bën këtë ushqim të dëmshmëm për njerëzit? Gjithçka varet nga mënyra e gatimit të tyre dhe përbërësit që shtojmë.
Në veçanti, ajo që duhet të dini është se vezët në vetvete janë shumë të shëndetshme. Përbërësit shtesë që vendosim të tillë si qumështi, gjalpi, kremi, djathi dhe shumë më tepër për t’i bërë ato më të shijshme, janë ata që i bëjnë vezët edhe më me shumë të mira gjatë vaktit.
Duke i gatuar në formën e tyre më të pastër ju merrni prej tyre të gjitha lëndët ushqyese që ju nevojiten. /abcnews.al