Sigurisht që aroma është pak e fortë por përfitimet e saj për shëndetin dhe trupin janë të shumta. Arsyeja për hudhrën që i përket super ushqimeve dhe ka veti unike që shumë pak ndoshta nuk i dinë.
Prandaj zbuloni katër prej tyre:
Lufton humbjen e flokëve
Sulfatet e hudhrës përmbajnë keratin, një bllok themelor i flokëve. Sipas një studimi, aplikimi i xhelit të hudhrës promovon rritjen e qimeve të reja tek njerëzit me alopeci të gjëndrës.
Kontribuon në shëndetin e kockave
Ajo që shumë nuk e dinë është se hudhra përmban zink, mangan, vitaminë B6 dhe vitaminë C, përbërës të nevojshëm për ndërtimin e kockave të forta dhe thithjen e duhur të kalciumit.
Rrit qëndrueshmërinë gjatë stërvitjes
Sipas ekspertëve, hudhra forcon qëndresën tonë fizike dhe zvogëlon lodhjen pas ushtrimeve. Hulumtimet kanë treguar se konsumimi i vajit të hudhrës për gjashtë javë ndihmon pacientët e zemrës të zvogëlojnë rrahjet e zemrës dhe për pasojë të vërejnë një përmirësim të durimit të tyre fizik gjatë një testi rutine.
Është një mburojë kundër ftohjes së zakonshme
Hulumtimet kanë treguar se plotësimi i hudhrës ul mundësitë për t’u ftohur me 63% dhe gjithashtu zvogëlon kohëzgjatjen e simptomave të ftohjes me 70%. l.k/abcnews.al