Nëse dëshironi që buka në tryezën tuaj të jetë gjithmonë e freskët, mund të përdorni bukën e mbetur dhe nuk do të mbetet asnjë thërrime !
Ka shumë mënyra të zgjuara për ta shijuar, krijuar dhe marrë “përbërës të rinj”, të cilët do të rezultojnë nga buka e ndenjur , nuk është vetëm çështje ekonomie, por edhe zgjidhje e menjëhershme! Mund të merrni edhe bukë të ndenjur nga furra e lagjes tuaj me një çmim më të mirë, ndaj mos hezitoni të përdorni asnjë ide!
Bukë e ndenjur, si e freskët!
Nëse ju ka mbetur bukë, mund ta prisni në feta dhe ta ruani në frigorifer. Sa herë që mund të hiqni sasinë që dëshironi, ngroheni për 10 minuta në një furrë të moderuar dhe shijoni sërish bukën e freskët!
Sidomos bukët me thartirë rifitojnë freskinë e humbur !
Arra
Me bukën e ndenjur në feta mesatare, piqni në 60°C për 40 minuta dhe shijoni arra perfekte!
Mund të përdorni çdo lloj buke veçanërisht integrale, me shumë kokrra ose thekër, nëse dëshironi mund t’i jepni shije duke i spërkatur me barishte të thata ose erëza si kanellë, ose prisni një thelpi hudhër në gjysmë dhe fërkojeni lehtë në secilën fetë!
Therrime buke
E pjekim buken pasi e presim ne feta te vogla per 30 minuta ne 100°C. Më pas e vendosni në multi dhe e grini.
I vendosim thërrimet sërish në tavë dhe i pjekim edhe për 20 minuta në 120°C, e përsërisim procesin duke i vendosur thërrimet në multi dhe i grijmë sërish derisa thërrimet të bëhen bukë të imët!
Kore për pjekje në skarë ose bukë
Grini thërrimet e bukës dhe krijoni thërrime të vogla!
Ju mund të bëni një kore të përsosur që do ta mbajë lëngun tuaj të pjekur ! Mund ta aromatizoni edhe me barishte të freskëta ose të thata, t’i përzieni thërrimet me 1 lugë mustardë, të mbuloni vaktin tuaj me kore dhe t’i jepni një shije të veçantë! Thërrmimet e bukës së ndenjur mund të përdoren për të bërë fileto peshku, duke zëvendësuar thërrimet e bukës, duke ndjekur procesin e zakonshëm të bukës! Së fundi, mund të bëni bukë, me thërrime të pjekura krokante që do t’i përzieni me djathë aromatikë, të butë të tryezës, duke i dhënë pamje dhe shije shtesë!/abcnews.al