Qëroni portokallin dhe lëvizja e parë është të hidhni lëkurën, pasi nuk është e ngrënshme. E megjithatë, përdorimet e tij brenda shtëpisë mund t’ju zgjidhin duart në mënyrë magjike.
Për më tepër, ka shumë raste kur ne përdorim produkte nga kuzhina jonë qoftë si pastrues, qoftë për t’u dhënë zgjidhje të vogla problemeve të përditshme shtëpiake. Në një mënyrë kaq të dobishme mund të përdorni lëvozhgat e portokallit që nuk duhet t’i hidhni tani e tutje. Përveç faktit që mund t’i thani dhe të bëni një aromë natyrale në hapësirë, ka edhe një këshillë tjetër për furrën tuaj.
Pasi të keni gatuar ushqimin dhe ta nxirrni nga furra, veçanërisht nëse ka erë të fortë, vendoseni furrën në 180 gradë. Vendosni disa lëvozhgë portokalli në një tepsi në furrë dhe lërini aty për 15-30 minuta.
Rezultati do t’ju kënaqë pasi furra juaj do të marrë erë myshku dhe portokalli do të eliminojë aromat e forta nga ushqimi që sapo keni gatuar./abcnews.al