Frigoriferi është i nevojshëm për të ruajtur disa ushqime pasi ato kanë nevojë për temperatura të ulëta.
Megjithatë, sipas ekspertëve, temperaturat e ulëta nuk janë të përshtatshme për të gjitha ushqimet, pasi mund të rezultojnë të rrezikshme për shëndetin.
Këtu janë katër ushqime që është mirë të mos i mbani në frigorifer.
- Qepë
Qepët ruhen më së miri në një vend të freskët, të thatë dhe të ajrosur. Frigoriferi është shumë i lagësht, gjë që mund t’i bëjë ato të mbijnë. Përveç kësaj, si në patatet, i ftohti do ta kthejë niseshten në sheqer.
- Kanaçe të hapura
Nuk këshillohet të lini kanaçe të hapura me mbetjet në frigorifer, pasi metalet mund të derdhen nga kutia në ushqim. Ekspertët këshillojnë transferimin e pjesës tjetër të kanaçes në një enë qelqi për ruajtjen e ushqimit dhe më pas ta mbani në frigorifer për aq kohë sa çdo ushqim ofron.
- Banane të papjekura
Bananet janë fruta tropikale dhe lulëzojnë në temperatura të nxehta. Temperaturat e ulëta ndërpresin procesin e maturimit dhe lëkurat do të nxihen në frigorifer, sepse i ftohti thyen muret qelizore të korteksit, duke shkaktuar oksidimin dhe prodhimin e melaninës. Kompanitë e bananeve rekomandojnë që t’i lini bananet në temperaturën e dhomës derisa të piqen në shkallën e dëshiruar dhe më pas t’i transferoni në frigorifer, ku mund t’i ruani edhe për disa ditë.
- Patate
Patatet duhet të ruhen në një vend të freskët dhe të errët, në mënyrë ideale në një bodrum. Nëse patatet ruhen në frigorifer, niseshteja e tyre shndërrohet në sheqerna, duke shkatërruar shijen e tyre./abcnews.al