Patatet e skuqura transparente bëhen virale në TikTok

schedule18:40 - 26 Maj, 2022

schedule 18:40 - 26 Maj, 2022

Një tjetër truk i TikTok është bërë viral së fundmi! Përdoruesit vendosën të bëjnë patate të skuqura transparente.

Si të bëni patate të skuqura transparente dhe t’u bëni përshtypje miqve tuaj?
Kur ziejmë patatet për të bërë pure ose ndonjë recetë tjetër, nuk e hedhim ujin, por e mbajmë për ta përdorur në patatinat tona.

Shikoni recetën më poshtë:

Përbërësit

  • 6 patate
  • ½ lugë vaj ulliri
  • 1 lugë. kripë
  • 4 gota ujë

Për xhelin e patates

  • 4 lugë gjelle niseshte patate (mund ta gjeni në supermarkete)
  • qiqra dhe rozmarinë për zbukurim
  • vaj ulliri për zbukurim
@tastemade When science meets food, you get glass potato chips! ? #potatochips #chips #foodscience #cinematics #snackhacks ♬ Buttercup – Jack Stauber

Procedura

Fillimisht bëni lëngun e patates: Lani mirë patatet dhe më pas kullojini me një peshqir kuzhine ose letër kuzhine. I gdhendim me thikë, i vendosim në tenxhere dhe i hedhim vajin e ullirit dhe kripën. Më pas shtoni ujin dhe ziejini për 25-30 minuta.

Hiqni patatet nga zjarri dhe kullojini ujin në një tigan tjetër. Lëreni të ftohet. I ruajmë patatet për t’i përdorur në një përgatitje tjetër.

Pasi lëngu të jetë ftohur, vendoseni në frigorifer (në një tigan me kapak) dhe lëreni aty për 8 orë ose gjatë gjithë natës.

Përgatitja e xhelit të patates : Ngroheni furrën në 180C. Nxirreni lëngun nga frigoriferi dhe vendoseni në një tigan të madh. Shtoni niseshtenë e patates dhe përzieni derisa të marrë një strukturë xhelatinoze, për rreth 5 minuta. E heqim nga zjarri, e lëmë të ftohet pak dhe më pas e vendosim në furrë.

Lyeni me vaj ngjitësin një tepsi dhe me cepat formoni patate të skuqura. Më pas, futini në furrë dhe piqini për 4 orë!

Kur të jenë gatuar, i zbukurojmë me rozmarinë dhe qiqra dhe i shërbejmë për t’i lënë përshtypje mysafirëve tanë ose fëmijëve tanë!/abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!