Shumë ushqime kontribuojnë në pastrimin e trupit nga toksinat ndërsa i hani ato gjatë Ramazanit posaçërisht, pas orëve të agjërimit, kështu që ato përfshihen në vakte.
1 grejpfrut
Një filxhan me lëng grejpfrut mund të konsumohet në mëngjes. Është e mjaftueshme për të pastruar sistemin e tretjes, sistemin e qarkullimit të gjakut dhe mëlçinë, sepse është i pasur me antioksidantë dhe vitaminë “C”.
2 spinaq
Spinaqi pastron të gjithë trupin nga toksinat, pasi vepron si një “fshesë” që largon të gjitha toksinat nga trupi.
3 portokalle
Portokallet janë të pasura me vitaminë “C”, e cila forcon imunitetin dhe kursen trupin nga sëmundjet. Ai gjithashtu vret mikrobet dhe largon toksinat nga trupi në mënyrë shumë efektive.
4 hudhra
Tabletat e hudhrës kanë një aftësi të rrezikshme për të çliruar trupin nga toksinat, pasi ato përmbajnë një përbërës të quajtur “allicin”, i cili kryen një “filtër” toksinash, veçanërisht nga sistemi i tretjes.
5 brokoli
Brokoli detoksifikon trupin sepse përmban antioksidantë.
6 çaj jeshil
Çaji jeshil është i pasur me antioksidantë që përmirësojnë metabolizmin dhe ndihmojnë në ruajtjen e një peshe ideale.
7 fara luledielli
Farat e lulediellit përmbajnë fibra dhe folat, të cilat kanë përfitime të arta për trupin, pasi ato ruajnë shëndetin e trupit dhe heqin qafe toksinat dhe mbetjet e dëmshme.
8 avokado
Avokado është një nga ushqimet e pasura me lëndë ushqyese të dobishme për trupin. Avokadot janë të pasura me acide yndyrore omega-3, të cilat ndihmojnë trupin të heqë qafe toksinat e dëmshme.
9 Shafran
Shafran i Indisë dallohet nga vetitë e tij anti-mikrobike, kështu që konsiderohet si një nga substancat aktive që detoksifikojnë trupin./abcnews.al