8 ndryshime midis burrave dhe grave që pak i dinë

schedule20:54 - 24 Maj, 2022

schedule 20:54 - 24 Maj, 2022

Njerëzit dhe shimpanzetë ngjajnë më shumë se burrat dhe gratë. Kjo është kaq e pavërtetë. Në fakt, burrat dhe gratë mund të jenë rreth 99.7% të ngjashëm. Por ky 0.3% na bën krejt të ndryshëm dhe i shton disa veçori specifike jetës sonë.

Gratë mund të kalojnë më shumë kohë në tualet.

Burrat kanë dhëmbë më të mëdhenj.

Për gratë, gishti tregues është pothuajse i njëjtë me gjatësinë e mesit.

Meshkujt kanë qerpikë më të gjatë.

Femrat dashurohen më ngadalë se meshkujt.

Burrat e lirë mund të kenë aromë të ndryshme.

Femrat kanë më shumë makthe sesa burrat.

Burrat kanë më pak gjasa të shkojnë te mjeku.

/abcnews.al