7 mënyra për të tërhequr në jetën tuaj ata që doni

schedule08:29 - 17 Shtator, 2022

schedule 08:29 - 17 Shtator, 2022

Cilët janë njerëzit me të cilët shoqëroheni dhe ju frymëzojnë? Ndoshta është nëna, babai, motra, vëllai, gjyshi, një mik i ngushtë ose personi për të cilin keni ndjenja. A është humori i tyre, forca e tyre e karakterit, inteligjenca, ndershmëria, mençuria e tyre apo diçka tjetër që ju tërheq drejt tyre? Me siguri ka të paktën një person që ka ndikuar tek ju në këtë mënyrë.

Tani mendoni për elementët e personalitetit tuaj që mund të jenë me interes për dikë tjetër. Ju mund të mendoni se keni një jetë të mërzitshme dhe vështirë se dikush do të gjejë diçka të këndshme tek ju, por e vërteta është se secili prej nesh ka diçka të ndryshme që na bën unikë dhe të adhurueshëm. Ju tashmë mund të jeni duke tërhequr dikë pa e ditur atë.

Admirimi është një nga emocionet më të fuqishme dhe krijon fort ndjenjën e tërheqjes. Ne mund ta formojmë personalitetin tonë në mënyrë të tillë që të ngjallim ndjenjat e tërheqjes dhe admirimit tek dikush tjetër për ne.

Ju mund t’i keni dëgjuar tashmë këshillat e mëposhtme, por nuk është kurrë vonë për t’i marrë ato seriozisht dhe për të zhvilluar mënyrën se si i afroheni dikujt për t’i bërë ata t’ju adhurojnë.

7 mënyra për të tërhequr dikë që ju pëlqen:

  1. Bëhu vetvetja

Asgjë nuk i tërheq të tjerët më shumë sesa të jesh rehat me veten dhe ta nxjerrësh atë jashtë. Afrimi me dikë duke u shtirur si dikush tjetër do të përfundojë në dështim pasi vetvetja jonë e vërtetë do të dalë në një moment dhe personi tjetër do ta kuptojë mashtrimin. E thënë thjesht, të tjerët e vënë re kur ne u tregojmë respekt dhe admirojmë atë që na bën të dallojmë.

Ne jemi të gjithë një version i dashurisë së pastër dhe krijimi i një guacke rreth vetes në të cilën fshihemi nuk na çon askund. Mos kini frikë të tregoni se kush jeni, jini spontan dhe autentik.

  1. Jini të sinqertë

Edhe t’i zbulosh dikujt tjetër aspektet më të pakëndshme të jetës tënde tregon se je i sinqertë, se i beson dhe këto dy gjëra tërheqin dikë. Nga ana tjetër, një person i pandershëm sillet në mënyrë egoiste, manipuluese dhe shfaq sjellje egoiste.

Disa mund të mos pajtohen me mendimet tuaja të sinqerta, mund të mos tregojnë mirëkuptim, mund t’ju kritikojnë dhe të injorojnë. Pavarësisht se si reagojnë të tjerët ndaj mendimeve tuaja të sinqerta, autenticiteti juaj do të tërheqë njerëzit e duhur, ata që ju duan për atë që jeni dhe për atë që përfaqësoni. Në çdo rast, ndershmëria juaj do t’ju shpërblejë.

  1. Keni një sens humori

Një sens humori me shije është një dhuratë e mrekullueshme që tërheq dhe admiron të tjerët. Për gratë, ekziston një arsye biologjike pse humori është thelbësor në marrëdhëniet e tyre.

Në një studim të kryer në Universitetin Stanford, 22 fëmijë të moshës 6 deri në 13 vjeç panë një seri videosh, disa prej të cilave ishin qesharake dhe disa jo. Fëmijët u lidhën me një aparat MRI për të matur aktivitetin e tyre të trurit. Rezultatet treguan se vajzat shprehnin më shumë emocione pozitive dhe një ndjenjë shpërblimi në përgjigje të humorit sesa djemtë.

  1. T’u japësh të tjerëve me vetëmohim

Të jesh vetëmohues në një botë egoiste nuk është e lehtë për të gjithë. Njerëzit që japin duan të ndryshojnë botën dhe shpesh ndiejnë përgjegjësinë për të mirën që duhet të bëjnë. Njerëz të tillë fitojnë respektin dhe admirimin e të tjerëve dhe bëhen modele

  1. Jini mendjehapur

Ndërsa ne evoluojmë vazhdimisht si specie, po ashtu edhe mendimi ynë, i cili sfidon standardet konvencionale të diktuara nga shoqëria. Çështje të tilla si përdorimi i marihuanës, ngrohja globale, konflikti i armatosur, e kështu me radhë, të gjitha po vihen në pikëpyetje nën perspektivën e re të të menduarit evolucionar.

Pavarësisht nga mendimi juaj për ndonjë nga çështjet e mësipërme, mbajtja e një mendjeje të hapur është thelbësore për të tërhequr interesin e dikujt dhe ata me siguri do t’i pëlqejnë mendimet dhe këndvështrimin e freskët që ofroni. Duke u shkëputur nga linja konvencionale e mendimit dhe duke ofruar këndvështrimin tuaj, ju demonstroni inteligjencën dhe mendimin tuaj kritik, dy tipare që i bëjnë njerëzit të admirueshëm.

  1. Për të ndihmuar të tjerët kur ata kanë nevojë

A keni takuar ndonjëherë dikë që ka kohë vetëm për veten? Si ju bën të ndiheni?

Me shumë mundësi nuk jeni të tërhequr sa duhet nga personi në fjalë. Të ndihmosh të tjerët është një tipar për të cilin kjo botë ka shumë nevojë sot. Problemet si varfëria, uria dhe çështje të tjera sociale mund të zgjidheshin shumë shpejt nëse shumica prej nesh vendosin të shpenzojnë një pjesë të kohës së lirë për të tjerët kur të mundemi. Vetëm 2-3 orë nga koha juaj, mund ta bëjnë shoqërinë tonë shumë të ndryshme.

Nëse nuk keni kohë, thjesht bëni një donacion të vogël për një fondacion ose organizatë që ndihmon ata që kanë nevojë. Ka shumë organizata vullnetare pranë jush që ofrojnë ndihmë dhe kanë nevojë për mbështetje financiare.

  1. Jini modest

Është bukur të jesh i përulur sa herë që ndërvepron me njerëzit rreth teje që kanë vështirësi në fushat që ke arritur. Fatkeqësisht, ndonjëherë suksesi i bën njerëzit arrogantë dhe si rrjedhojë ata shprehen në mënyrë të papërmbajtshme. Shumica e njerëzve e kanë harruar thënien: “Veprat flasin më shumë se fjalët”.

Tipari i rrallë i të qenit i përulur e bën njeriun më tërheqës dhe autentik sesa të qenit i guximshëm dhe shef. Ata që në heshtje dhe pa vëmendje e bëjnë botën një vend më të mirë për ne, fitojnë admirimin e të gjithëve.

Përulësia është një vlerë tërheqëse sepse është e rrallë këto ditë. Gjithmonë do të ketë nga ata që idealizojnë cilësitë e matura dhe argumentuese të njerëzve të suksesshëm, megjithatë, ne do të mbajmë admirimin dhe respektin tonë për ata që në heshtje dhe pa vëmendje e bëjnë botën tonë një vend më të mirë./abcnews.al