5 ushqimet që do t’ju ngopin më shumë nga sa mendoni

schedule07:16 - 7 Shtator, 2022

schedule 07:16 - 7 Shtator, 2022

Ata mund t’ju japin një shpërthim shtesë të energjisë shumë të nevojshme për t’ju ndihmuar të përballoni kërkesat e jetës së përditshme ose të mbani urinë në gji ndërsa prisni të shkoni në shtëpi në kohë për darkë.

Kjo është arsyeja pse më poshtë do të shihni 5 ushqime të shëndetshme që janë më të pasura me lëndë ushqyese dhe më të mbushura nga sa mund të prisni.

Djathë

Djathi shpesh kritikohet se është i pasur me yndyrë, por yndyra është një burim energjie. Plus, djathi është një burim i mirë i proteinave, të cilat mund t’ju mbajnë të ngopur kur kombinohen me karbohidrate. Bashkoni djathin me krisur ose fruta për një rostiçeri të kënaqshme midis vakteve.

Çokollatë e zezë

Dëshironi diçka të ëmbël? Provoni një copë çokollatë të zezë. E pasur me antioksidantë, flavanole dhe minerale, çokollata e zezë  është një vakt i lehtë e shëndetshme që mund ta shijoni vetë ose ta kombinoni me ushqime të tjera të preferuara.

Çokollata e zezë kombinohet në mënyrë perfekte me ushqime të tilla si:

  • Bajame
  • Bananet
  • Dardha të thata
  • Rrushi
  • portokalli
  • Fruta të thata

Frutat e thata janë një mënyrë e thjeshtë për të shtuar antioksidantë dhe fibra në dietën tuaj. Plus, ato janë një opsion i shkëlqyeshëm kur fruti juaj i preferuar i freskët është jashtë sezonit ose nuk është i disponueshëm.

Pop corn

Kur mendoni për kokoshkat, mund të mos mendoni gjithmonë për përfitimet ushqyese. Por rezulton të jetë një meze e lehtë e shëndetshme. Kjo për shkak se është një drithë integrale dhe drithërat e pasura me fibra janë lidhur me një rrezik më të ulët të sëmundjeve të zemrës, diabetit, kancereve të caktuara dhe problemeve të tjera shëndetësore.

Një filxhan kokoshka të thjeshtë përmban 5% të vlerës së rekomanduar ditore të fibrave dhe është i pasur me polifenole. Polifenolet janë një antioksidant që është treguar se ndihmon në uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe llojeve të caktuara të kancerit.

Gjalpë arrash

Gjalpi i arrave, si gjalpi i kikirikut, është i ngopshëm për shkak të përmbajtjes së tij të proteinave dhe yndyrës. Është gjithashtu një burim i mirë i shumë vitaminave dhe mineraleve, duke përfshirë vitaminën E. Për një meze të lehtë të shëndetshme, provoni të kombinoni gjalpë kikiriku (2 lugë gjelle) me një mollë të prerë në feta.

Kështu që herën tjetër që do të gërmoni kuzhinën tuaj duke kërkuar për një rostiçeri të shëndetshme dhe të kënaqshme, zgjidhni një nga këto të mësipërme. Stomaku juaj do t’ju falënderojnë./abcnews.al

 

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!