450 mijë persona manifestojnë në Barcelonë kundër qeverisë spanjolle

schedule14:45 - 22 Tetor, 2017

schedule 14:45 - 22 Tetor, 2017

Të paktën 450 mijë persona morën pjesë në manifestimin në qendër të Barcelonës të organizuar nga Tryeza për Demokracinë kundër vendimit të qeverisë spanjolle për pezullimin e autonomisë së Katalonjës. Por, protestuesit kanë kërkuar gjithashtu lirimin e njëhershëm të dy liderëve pro pavarësisë Jordi Sanchez e Jordi Kuiksart. Mes manifestuesve ishte i pranishëm dhe presidenti i rajonit Puixhdemont.