4 sekrete psikologjike që ndihmojnë marrëdhënien të evoluojë

schedule08:19 - 30 Qershor, 2022

schedule 08:19 - 30 Qershor, 2022

Nëse mendoni se marrëdhëniet shkojnë vetë dhe nuk kërkojnë përpjekje, lëvizje mat dhe zakone efektive, mendoni përsëri. Çështja mund të jetë të jemi në një marrëdhënie të rrjedhshme ku gjërat ndodhin pa shumë vështirësi, por është utopike të mendosh se nuk kemi nevojë të bëjmë asnjë përpjekje dhe të presim gjithçka nga të tjerët.

Vështirësitë dhe pengesat do të ekzistojnë gjithmonë, por çështja është se si zgjedhim t’i menaxhojmë dhe si do ta ndihmojmë marrëdhënien të evoluojë përmes vështirësive. Mos harroni se ne fillojmë nga kujdesi për veten dhe kujdesi për veten, ne evoluojmë veten dhe më pas kalojmë në menaxhimin e duhur të marrëdhënies. Truket e mëposhtme psikologjike do t’ju ndihmojnë.

Ndalo grindjet

Lehtë në teori, e vështirë në praktikë. Nëse ka diçka që ju shkakton tension, mund të kërkoni një pushim të shkurtër për t’u qetësuar ose për ta menduar pak më mirë. Kështu i parashikoni këto përgjigje që ju bëjnë të pendoheni më vonë. Sigurisht, kjo nuk do të thotë që ju do të largoheni ose do të rrokullisni poshtë. Ju e bëni këtë për të marrë pak kohë për të menaxhuar dallimet tuaja me maturi.

Vizualizoni qëllimet e marrëdhënies

Çfarë do të dëshironit të shihnit në marrëdhënien tuaj? Si do të dëshironit të komunikoni dhe cilat janë ëndrrat tuaja për të ardhmen? Kjo ju ndihmon të kuptoni më shumë se si dëshironi të jeni, cilat janë pritshmëritë tuaja dhe si e përcaktoni se çfarë është një marrëdhënie pune.

Mbaj nje ditar

Një mënyrë e shkëlqyer për të shprehur mendimet dhe dëshirat tuaja. Në fakt, nëse keni vështirësi me fjalët, mund të mbani një ditar dhe të analizoni bisedat duke shkruar se si do të dëshironit të kishit reaguar dhe si është komunikimi ideal për ju. Kjo është mënyra se si e identifikoni atë që shkakton zemërimin tuaj.

Mësoni të njihni transferimin

Një term klasik në psikologji që përshkruan atë që na ndodh kur i japim partnerit një rol tjetër, sepse na kujton babanë ose nënën tonë dhe ne e trajtojmë atë në përputhje me rrethanat. Pra, kur zemëroheni me të, në të vërtetë jeni të zemëruar me babanë tuaj dhe jo me të, veçanërisht kur ai të shkakton zemërimin ose trishtimin në mënyra të ngjashme. Kur e njeh, e pranon tjetrin ashtu siç është dhe lëndimet e fëmijërisë nuk të dalin në mes./abcnews.al