4 mënyra sesi rrobat mund të ndikojnë në imazhin dhe suksesin tuaj

schedule23:08 - 28 Janar, 2021

schedule 23:08 - 28 Janar, 2021

Një studim tregoi se është e mundur të zbulosh shumë për personalitetin, statusin, moshën dhe të ardhurat e dikujt vetëm duke parë këpucët e tij. Në këtë kontekst, fraza, “Gjithmonë vishu për sukses” merr një kuptim tjetër, shumë praktik.

Janë bërë shumë hulumtime sesi rrobat tona mund të ndikojnë në produktivitetin tonë.

  1. Rrobat jo të zakonshme ju bëjnë të dukeni më kompetente.

Njerëzit që veshin rroba që mund të konsiderohen të papërshtatshme për ato që po bëjnë, në të vërtetë mund të kenë një imazh më të mirë dhe mund të shihen si specialistë në linjën e tyre të punës. Studiuesit e quajtën këtë “efekti i atleteve të kuqe”. Ishte bazuar në gjetjet e tyre që zbuluan faktin që studentët konsideronin një profesor që kishte veshur atlete të kuqe Converse ndërsa jepte një leksion për të qenë më kompetent.

  1. Stile të caktuara rritin mendimin tuaj krijues.

Veshja zyrtare, siç zbuloi një studim, rrit mendimin tonë abstrakt. Kjo shpjegohet me faktin se rrobat profesionale krijojnë distancim të caktuar shoqëror. Dhe kur njerëzit janë më të largët nga shoqëria, ata priren të mendojnë në terma më të largët dhe të gjejnë zgjidhje më krijuese.

  1. Stili juaj individual ndihmon për të prezantuar veten siç duhet.

Ju nuk duhet të përpiqeni të futeni në një imazh stereotip të asaj që duhet të duken rrobat tuaja në sytë e punëdhënësve tuaj. Në vend të kësaj, ju duhet të visheni në një mënyrë që mendoni se do të paraqiteni në dritën më të mirë të mundshme. Sepse, siç thonë specialistët, personaliteti ka rëndësi për punëdhënësit më shumë sesa mendoni.

  1. Rrobat tuaja mund të thonë diçka për qëllimet tuaja.

Njerëzit përpunojnë detaje vizuale pa menduar shumë për to. Truri ynë në thelb bën gjykime në milisekonda, dhe ne krijojmë përshtypje për gjëra të ndryshme. Pra, ndërsa rrobat tona përbëjnë pjesën më të madhe të prezantimit tonë vizual, ne duhet t’i zgjedhim me kujdes për të treguar se cilat synime duam të arrijmë./e.b-abcnews.al