3 zakonet e njerëzve që dinë të marrin vendime të mëdha

schedule20:56 - 10 Maj, 2022

schedule 20:56 - 10 Maj, 2022

Marrja e vendimeve të mëdha është një pasuri e njerëzve që kanë zhvilluar shumë aftësitë e tyre dhe mund të menaxhojnë lehtësisht çdo ndryshim në jetën e tyre.

Trajnerja e jetës dhe krijuesja e “Let It Be Easy”, Susie Moore shpjegon se pas këtyre njerëzve qëndrojnë tre zakone shumë specifike. A keni adoptuar disa ose të gjitha sa vijon?

Pra, njerëzit që marrin lehtësisht vendime të rëndësishme:

  1. Ata e dinë mirë se çfarë duan të bëjnë në të ardhmen

Versioni i ardhshëm i vetes supozon se ne kemi vendosur qëllime të qarta dhe shumë specifike. Ajo që ju ndihmon shumë në këtë rast është të përpiqeni të kombinoni atë që bëni në jetën tuaj të përditshme me planet tuaja për të ardhmen. Si mund të bëhet kjo? Çdo mëngjes mjafton të bëni një kujtesë 5 minutëshe me atë që dëshironi të arrini më pas.

  1. Nuk tërhiqen

Kjo do të thotë se ata janë të përkushtuar ndaj asaj që duan të arrijnë dhe nuk tërhiqen. Kur jemi afër një vendimi për jetën, çelësi është të përqendrohemi tek ai derisa të jemi në gjendje ta zbatojmë atë. Suksesi i vërtetë buron nga përkushtimi dhe vendosja e qëllimeve, përfundon trajnerja e jetës dhe veçanërisht këtu, mendimi i tepërt nuk lejohet fare.

  1. Ata i kthejnë zakonet e përditshme në synime afatgjata

Njerëzit më të pasur në botë përpiqen vazhdimisht të mësojnë dhe t’i kushtojnë vëmendje mënyrës se si e kalojnë kohën e tyre. Nëse dëshironi të kaloni kohën tuaj në mënyrë më konstruktive dhe “me mençuri”, përpiquni të kaloni më pak kohë në internet dhe të gjeni gjëra që do të rrisin produktivitetin tuaj. Në fund të fundit, është e vërtetë që “ne jemi historitë që i tregojmë vetes” ndaj është mirë të kemi kujdes se cilat do të zgjedhim çdo herë./abcnews.al