3 shenjat që tregojnë se marrëdhënia juaj po bëhet toksike

schedule07:46 - 19 Korrik, 2022

schedule 07:46 - 19 Korrik, 2022

Ata kontrollojnë, manipulojnë, injorojnë ndjenjat e të tjerëve. Këto dhe të tjera janë ato që bëjnë partnerët toksikë dhe kur jemi në lidhje, e kemi të vështirë ta shohim. Sigurisht, një marrëdhënie mund të mos jetë toksike që në fillim, por bëhet e tillë më vonë.

Disa sjellje me kalimin e viteve bëhen pjesë e një marrëdhënieje të trazuar që përjetëson dhe shkatërron pikat e saj të mira. Nëse po përpiqeni të kuptoni nëse jeni bllokuar në një marrëdhënie toksike, është koha për të njohur shenjat.

  1. Ju bëni shumë lehtë sakrifica për partnerin

Në pamje të parë, kjo duket ideale, por nuk është. Sipas hulumtimit , kur sakrifikoni çdo nevojë tuajën për ato të partnerit tuaj, ju tregoni nivele të ulëta në mirëqenien tuaj të përgjithshme, ndërsa personi me të cilin jeni fillon të ndihet fajtor për këtë në vend që të jetë mirënjohës.

Ndjenjat disi të përziera lindin tek të dy partnerët pikërisht sepse nuk ka trajtim të barabartë, me rezultat që klima gradualisht bëhet toksike.

  1. Disa gjëra i kaloni shumë lehtë

Të qenit përgjithësisht i butë në marrëdhënien tuaj është një gjë e mirë, por kur sjellja e partnerit tuaj kalon kufirin dhe bëhet abuzive, atëherë duhet të mendoni përsëri. Toksiciteti këtu ka goditur të kuqe sepse sjellja që ju shqetëson përsëritet në të ardhmen pasi nuk ka kufi.

Në fakt, kjo shenjë e veçantë është një nga shenjat e para të një marrëdhënieje manipuluese dhe shpesh abuzive që hyn në një rreth vicioz.

  1. Gjithçka rrotullohet rreth përfitimit

Zakonisht bëjmë një lidhje afatgjatë sepse ka pasur ose ka ende dashuri. Por shumë marrëdhënie krijohen në bazë të përfitimit dhe nuk nevojitet shpjegim i mëtejshëm se pse kjo është problematike. Partneri juaj në këtë rast ndihet sikur është një objekt që i shërben qëllimit tuaj kështu që gjithçka mes jush shkon drejt toksicitetit./abcnews.al