3 përbërësit që nuk i kanë munguar kurrë mëngjesit të Ajnshtajnit

schedule15:35 - 8 Nëntor, 2021

schedule 15:35 - 8 Nëntor, 2021

Albert Einstein ka lindur në Gjermani. Një mëngjes gjerman shpesh përmban vezë, patate, krepa, proshutë dhe salçiçe. Prindërit e tij, natyrisht, ishin me origjinë hebreje, gjë që teorikisht mund të ndikonte në zakonet e tij të të ngrënit. Në një mëngjes hebre mund të gjejmë patate kafe, salcice, fasule, kërpudha, vezë dhe bukë të skuqur.

Punonjësja e shtëpisë së Ajnshtajnit, Herta Waldow, në librin e saj Ajnshtajni në shtëpi, zbuloi mëngjesin që fizikani i famshëm hante çdo mëngjes. “Profesori hante gjithmonë vezë të skuqura, pothuajse çdo ditë. Të paktën dy… Ai gjithashtu i pëlqenin veçanërisht kërpudhat, pasi i hante tri herë në ditë”. Mëngjesi i tij nuk i ka munguar mjalti, të cilin sipas librit e ka porositur në disa kilogramë në mënyrë që të ketë gjithmonë me bollëk.

Pra, pavarësisht prejardhjes së tij, ai nuk zgjodhi ta niste ditën me vezë. Gjë që nuk është veçanërisht e habitshme, pasi përkundër faktit se kishte raporte të mira me mishin, në vitet e fundit të jetës së tij ai u bë rreptësisht vegjetarian.

Pra, nëse vendosni të përfshini në orarin tuaj një mëngjes që përmban vezë, kërpudha dhe mjaltë dhe të zgjidhni misteret e universit, mos harroni se e keni lexuar këtu së pari.

Sigurisht që po bëjmë shaka, por do të ishte shumë interesante të mësonim disa gjëra më shumë për secilin prej këtyre ushqimeve që përbënin mëngjesin e njeriut më të zgjuar në planet.l.k/abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!