11 sjellje të psikopatëve që “flasin” për personalitetin e tyre

schedule12:43 - 7 Prill, 2022

schedule 12:43 - 7 Prill, 2022

Psikopatët jo gjithmonë lënë asnjë të dhënë. Në fakt, shumica e tyre janë përzier me mjeshtëri me pjesën tjetër të botës.  Mund të udhëtoni në të njëjtin autobus me një psikopat dhe t’i ofroni atij vendin tuaj.

Imazhi mbizotërues i një psikopati është ai i Ted Bundy të Charles Sobhraj. Por llojet e psikopatëve ndryshojnë shumë.

Ne kemi përpiluar një listë sipas informacionit pozitiv të përditshëm me shenja paralajmëruese që nuk duhet t’i injoroni:

Ata janë përgjithësisht të vetmuar

Këta janë njerëzit që njihni dhe ju njohin, por ju rrallë flisni. Shtimi ose heqja e tyre nga një grup nuk bën ndonjë ndryshim të madh. Arsyeja pse ata janë të vetmuar është sepse në miqësi ju duhet t’i hapni zemrën tjetrit, diçka që psikopatët nuk mund ta bëjnë. Ata nuk kanë vërtet miq.

Janë mjaft tërheqës dhe simpatik

Ju mund t’i ndjeni ata si magnet, por të gjithë ne kështu ndihemi. Psikopatët në përgjithësi janë përshtatur shumë mirë me grupet shoqërore dhe dinë të japin urdhra. Ndryshe nga besimi popullor, ata nuk janë të pastrehë dhe të shkujdesur. Ata janë gjithashtu shumë simpatikë dhe njerëzit priren të tërhiqen prej tyre dhe t’i pëlqejnë shumë, derisa të zbulojnë të vërtetën e trishtë dhe të frikshme.

Ata nuk kanë asnjë faj

E shihni, nëse një vrasës serial pendohej, atëherë ai nuk do të ishte një vrasës serial. Edhe mazokizmi anulohet përballë fajit. Do të vini re se i pranojnë gjërat me qetësi ashtu siç janë. Hidhni një kavanoz, ndiqni një burrë, gjithçka është e njëjtë për ta. Gjithashtu, mos kërkoni kurrë falje nëse bëni një gabim ose nëse ju lëndojnë ndjenjat.

Ata marrin rreziqe të mëdha

Ata janë njerëzit që ndjekin aventurat. Psikopatët e duan adrenalinën dhe bëjnë gjëra që i bëjnë të ndihen të tillë. Ju do t’i shihni ata duke nxituar për të bërë gjëra që çdo person i arsyeshëm do t’i konsideronte të çmendur, sepse ata thjesht e duan rrezikun, sa më i madh aq më mirë.

Ata nuk kanë mënyrat më të mira

Këta njerëz janë mjaft reduktues. Ata janë të famshëm për sjelljet e tyre të këqija dhe e konsiderojnë veten më të lartë se të tjerët. Ata priren të mendojnë se fjalë për fjalë gjithçka ka të bëjë me veten e tyre. Një arsye e zakonshme për këtë sjellje psikotike është besimi se atyre u është bërë padrejtësi.

Ata kanë një ide të madhe për veten e tyre

Kjo nuk është për t’u habitur. Ata shpesh ndihen të bllokuar dhe se meritojnë diçka shumë më të madhe nga ajo që u është dhënë.

Ata nuk kanë mëshirë

E vetmja gjë për të cilën kujdesen është vetvetja. Nuk ka asnjë mënyrë për t’i bindur ata të mendojnë për bamirësi ose të mbrojnë aleatët e tyre. Bota e tyre është e një rëndësie parësore dhe unike për ta dhe ata do të bëjnë gjithçka për ta mbrojtur atë. Ata nuk kanë mëshirë në to.

Ata janë jashtëzakonisht të zgjuar

Është fakt që nuk mund të jesh një kriminel i mirë nëse nuk je i zgjuar. Duhen shumë kalkulime për të tallur vazhdimisht policinë. Për të mos lënë asnjë gjurmë, për të planifikuar krimin e përsosur, për të qenë i sigurt, vetëm një gjeni është në gjendje t’i bëjë të gjitha në mënyrë perfekte. Ky lloj njeriu është për fat të keq një prej tyre.

Ata fajësojnë të tjerët për gjithçka

Duke qenë se vuajnë nga një ndjenjë e fortë e padrejtësisë, ata e mbajnë shoqërinë përgjegjëse. Ata kurrë nuk marrin përgjegjësi për atë që u ndodh. Do t’i gjeni vazhdimisht duke u ankuar për gjithçka me të cilën përballen.

Ata veprojnë në mënyrë impulsive

Ata kanë mendjen e tyre dhe veprojnë vetëm në përputhje me rrethanat. Ju kurrë nuk do të jeni në gjendje t’u tregoni atyre rrugën “e drejtë”. Nëse kanë parasysh se do të kërcejnë nga parvazi, do ta bëjnë.

Ata nuk ndihen të turpëruar

Ata vazhdimisht do të gjejnë justifikime për atë që bëjnë. Nuk do t’i shihni kurrë të pranojnë gabimin e tyre, e lëre më të ndihen keq për këtë./abcnews.al