Foto galeri

ramamaaa.jpg
Autor E16:01 | 10/12/2019

Kryeministri Rama paralajmëroi pak ditë më parë se këtë vit nuk do të ketë shpërblime për atë pjesë të administratës që kanë përfituar gjatë viteve të fundit.

Sëfundmi është publikuar në Fletoren Zyrtare vendimi në fjalë, i cili ndalon përdorimin e fondit të veçantë për shpërblime apo aktivitete social-kulturore të punonjësve.

Vendimi i Këshillit të Ministrave

VENDIM

Nr. 781, datë 6.12.2019 për një ndryshim në vendimin nr.929, datë 17.11.2010, të këshillit të ministrave, “për krijimin dhe përdorimin e fondit të veçantë”, të ndryshua. Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të nenit 4, të ligjit nr. 10405, datë 23.4.2011, “Për kompetencat për përcaktimin e pagave dhe të shpërblimeve”, dhe të nenit 11, të ligjit nr. 99/2018, “Për buxhetin e vitit 2019”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Financave dhe Ekonomisë, Këshilli i Ministrave

VENDOSI:

1. Pika 9, e vendimit nr. 929, datë 17.11.2010, të Këshillit të Ministrave, të ndryshuar, riformulohet, si më poshtë vijon: “9. Përjashtimisht për vitin 2019, fondi i veçantë i institucioneve qendrore, buxhetore dhe jobuxhetore, institucioneve të vetëqeverisjes vendore, njësive të fondeve speciale, institucioneve publike, të krijuara me ligj të posaçëm, ndërmarrjeve dhe shoqërive tregtare me kapital mbi 50% shtetëror, në varësi të institucioneve qendrore dhe të vetëqeverisjes vendore, nuk do të përdoret për veprimtari social-kulturore dhe shpërblimin e punonjësve.”.

2. Ngarkohen institucionet e përmendura në pikën 1 për zbatimin e këtij vendimi.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në Fletoren Zyrtare.

KRYEMINISTËR

Edi Rama

ushtri18.jpg
Autor E09:50 | 10/12/2019

Për fat të keq, shumë vende e kanë testuar fuqinë e tyre ushtarake përmes konflikteve dhe betejave përgjatë historisë.

Edhe pse njerëzimi sot synon të mendojë se konfliktet ushtarake iu përkasin librave të historisë, ka ende një sërë konfliktesh të përshkallëzuara që shihet edhe sot e kësaj dite.

Ndonëse shumica e vendeve të Perëndimit janë angazhuar në misione paqeruajtëse, në vend të misioneve luftarake, shumë prej tyre kanë sërish ushtri të fuqishme dhe me armë të teknologjisë së avancuar.

Por, cilat janë ushtritë më të fuqishme në botë? Më poshtë rendisim 25 prej tyre:

Arabia Saudite
Vietnami

Tajvani
Kanadaja
Spanja
Koreja Veriut
Izraeli
Indonezia
Irani
Brazili
Egjipti
Italia
Gjermania
Turqia
Britania e Madhe
Koreja e Jugut
Japonia
Franca
India
Kina
Rusia
SHBA
majkoimami.jpg
Autor E17:11 | 09/12/2019

 Nga Luljeta Progni

Një dhomë me derë xhami, në katin e parë sa hyje në godinën nr.15 të Qytetit Studenti, u bë streha e studentëve që ishin ngritur kundër regjimit komunist më 8 dhjetor 1990.

Mesnatën e datës 8 dhjetor, aty u mblodhën për tu organizuar, studentët që pak orë më heret kishin nisur protestën e madhe për shëmbjen e regjimit komunist në Shqipëri.

Është vëndi ku u ngrit grupi i parë organizator, asambleja studentore që do të drejtonte lëvizjen përgjatë katër ditëve historike deri në rrëzimin e diktaturës dhe shpalljen e pluralizimit politik në Shqipëri.

Katër ditët që pasuan, kjo dhomë do të shërbente për mbledhjen e grupit të studentëve për takimin me Ramiz Alinë e më pas për mbledhjen e grupit të studentëve, pedagogëve dhe intelektualëve që themeluan po aty Partinë Demokratike të Shqipërisë.

Kjo godinë u shemb pikërisht më 8 dhjetor 2019, 29 vite pas ditës kur studentët nisën lëvizjen për rrëzimin e diktaturës komuniste.  Mund të jetë rastësi, e ndoshta tërmeti e ka dëmtuar shumë por nxitimi për ta shëmbur me urgjencë, lë shumë dyshime.

Pandeli Majko, djathtas lart, dhjetor 1990

Kjo godinë ishte banesa e parë politike e studentëve të dhjetorit dhe vendi ku u themelua Partia Demokratike, partia e parë opozitare pas 45 vitesh diktaturë komuniste në Shqipëri. Mbi rrënojat e kësaj godine mund të ngrihen të tjera edhe shumëkatëshe, por asnjëherë nuk mund të quhet ndërtesa ku zë fill lëvizja që rrëzoi diktaturën.

Themeluesi i Partisë Demokratike, Arben Imami, e sheh shëmbjen e godinës nr.15, si një përpjekje të Edi Ramës për të shkatërruar çdo simbolikë në të cilën ai nuk ka qënë pjesë, si përpjekje për të zhdukur çdo shënjë të demokracisë.

“Edi Rama po e shfrytëzon tërmetin për të arritur qëllimë të tjera që janë ndoshta edhe në kundërshtim me interesat e njerëzve, me interesat  e vëndit, me interesat e demokracisë.

Në se në Tiranë e në Durrës janë mijëra apartamente bosh, njerëzit janë të pastrehuar dhe qëllimi i Ramës nuk është strehimi dhe lëhtësimi i vuajtjeve të njerzve, por krijimi i qytezave të reja, e cila do të jetë gjithashtu një ngjarje korruptive e përmasave të mëdha të kësaj qeverie. Do të jetë një tërmet i dytë për ekonominë shqiptare.

Gramoz Pashko dhe Arben Imami

Nuk është puna ime të flas për çështje te kontruksionit të godinave por ende nuk ka një akt ekspertizë të qartë për gjendjen e godinës nr.15 dhe kjo krijon dyshime të mëdha. Në këto vite, një nga frontet kryesore të luftës së Edi Ramës ka qënë lufta ndaj simboleve të demokracisë dhe unë kam dyshime shumë të thella lidhur me mënyrën se si po vepron me këto dy godina, jo vetëm nr.15, por edhe godina nr.18,  sepse të dyja janë vënde që kanë një ngarkesë pozitive dhe të madhe historike.

Aty ka filluar dhe është realizuar e kurorëzuar me sukses lëvizja studentore dhe themelimi i të parës parti opozitare anti-komuniste pas 45 vjet regjim gjakatar komunist. Po të shihet me vëmendje, Rama ka bërë përpjekje të shkatërrojë çdo simbolikë në të cilën ai nuk ka qënë e nuk ka arritur të jetë pjesëmarrës ashtu sic tentoi të thoshte se kishte qënë themelues i PD. Nuk e di a do të flasë PD për këtë çështje por PD aktuale nuk ka lidhje me këtë frymëzim fillestar që e solli Partinë demokratike në jetë”, thotë Imami për abcnews.al

Tek godina nr.15 u ngjiz elita e re politike pas rrëzimit të diktaturës. Aty nis rrugëtimi politik i drejtuesve të Partisë Demokratike, Sali Berisha, Azem Hajdari, Gramoz Pashko, Arben Imami, Genc Ruli, Aleksandër Meksi e shumë të tjerë.

Por, tek ajo godinë dhe në atë histori të dhjetorit 1990 mungon Edi Rama.

Aty nis rrugëtimi politik i presidentit Ilir Meta, por edhe ministrit Pandeli Majko.

Me siguri ata ndjenë keqardhje për zhdukjen e shënjave të historisë ku ishin pjesë.

Pandeli Majko, asokohe ishte student i inxhinierisë, pjesë e dërgatës së studentëve për takimin me udhëheqësin komunist Ramiz Alia, atje ku ata do të kërkonin shpalljene pluralizimit politik.

Sot 29 vite më vonë, godina u shëmb dhe për Majkon shembja e saj i kujton se të gjithë dështojnë të jenë ata që duan!

“Godina nr.15 ishte një dëshmi për atë që ndodhi 29 vite më parë! Prishja e saj nuk më merziti… thjesht më dhëmbi njerëzisht!

Prishja saj më kujtoi se të gjithë dështojnë të jenë ata që duan! Godina 15 ishte banesa e parë politike e një brezi  i cili vrapoi pa mësuar të ecte!”, thotë Majko për abcnews.al.

Pak histori për banesën e parë politike 29 vite më parë

Protagonistë të dhjetorit 90 rrëfejnë mbledhjet e para të studentëve dhe ngritjen e asamblesë studentore në atë godinë e më pas shpalljen e themelimit të Partisë Demokratike, po në atë godinë.

Akli Fundo është një prej studentëve organizatorë të lëvizjes studentore të 8 dhjetorit 1990.

Në një intervistë për librin “Pardesytë e Bardha”, Akli Fundo rrëfen një prej episodeve interesante të orëve të para të lëvizjes, debatin dhe mosmarrëveshjen me Azem hajdarin, i cili do të kthehej pak orë më pas lideri i lëvizjes.

Gjithçka ka ndodhur tri ditët e para të protestës, vendosej tek ajo godine ku ishte ngritur asambleja studentore me të drejtë vendimarrje.

“Kur erdhi Azemi tek ne, pra te godina 15, na kërkoi që të vendosnim të shkonim në mësim. E kemi diskutuar në atë grup prej 50 vetash. Ka patur një rezistencë të fortë ndaj Azemit, pra u kundërshtua. E kundërshtuam, sepse ai po shkelte dy vendimet tona më të rëndësishme, e para që nuk do të pranonim në asnjë rast të takoheshim me asnjë zyrtar tjetër përveç Ramiz Alisë dhe e dyta, kërkesa për të shkuar në mësim, ndërkohë që ne e kishim vendosur, që nuk do të shkonim në mësim.

Me sa kuptova ishte vetëm pasojë e ndikimit që kishte patur nga ai takim. Azemi na tha, se kishte marrë informacon që pedagogët do të shkonin në mësim dhe se atje do të zgjidhej problemi ynë. Ne e kemi kundërshtuar këtë qëndrim të Azemit dhe ai është kthyer menjëherë tek qëndrimi ynë. Megjithatë, unë jam larguar nga ai grup organizator në shenjë proteste ndaj thyerjes së dy vendimeve, për të cilat ne ishim të prerë që nuk do t’i thyenim. Bashkë me dy shokët e mi Niko Kaçiroti dhe Abdyl Demirazi, jemi larguar, duke dhënë dorëheqje nga ai komision. Pas largimit tonë, grupi organizator ka shkruar kërkesat, por në mëngjes Azemi ka kërkuar që kërkesat të miratohehsin edhe prej nesh, pra ne të treve që u larguam. Këtu kam parë aftësitë prej lideri të Azem Hajdarit, i cili kishte prirjen që të përfshinte dhe jo të përjashtonte. Kemi shkuar dhe i kemi lexuar kërkesat”, rrëfen Akli Fundo.

Një tjetër protagonist i rëndësishëm i lëvizjes studentore, Arben Demeti, rrëfen momentet kur u vendos të shpallej themelimi i Partisë Demokratike, në godninën numër 15.

“Janë mbledhur të godina 15 një pjesë e organizatorëve të lëvisjes dhe një pjesë e intelektualëve të pranishëm. Në grupin thelemues ka qënë Gramoz Pashko, Azem Hajdari, Arben Imami, Leka Meksi, Genc Ruli, sigurisht Sali Berisha.  Leka dhe Genci ishin persona të lidhur me Gramoz Pashkon.  Kjo ndodhi në datë 11 në darkë. Të nesermen që ishte data 12 erdhi një mendim tjetër nga ky grup. Ishte mendimi që të krijohej një parti popullore, gjithpërfshirëse, konkuruese e denjë përballë PPSH. Pra jo vetëm një parti të studentëve që ishte artikuluar deri në atë kohë.

Ata kishin hedhur disa rreshta të programit minimal të partisë.   Atë ditë në 12 dhjetor u mblodhëm sërish te godina 15 ku ishte instaluar asambleja e studentëve, organi vendimarrës deri atëherë. U shtrua ky propozim u diskutua dhe u pranua vendimi për të krijuar partinë sipas kësaj specifike.

Diskutuam shumë për emrin. Nuk diksutohej që pjesa e dytë e emrit do të quhej Demokratike. Diskutimi ishte për pjesën e  parë, parti apo lidhje.  Emri parti, na krijontë një farë alergjie nga përdorimi I këtij termi nga Partia e Punës, termi Lidhje, na krijonte një farë dualiteti me Partinë Lidhja Demokratike e Kosovës.

Pas shumë diskutimesh e vendosëm ta quajmë Partia Demokratike. Po aty u vendos që në ora 4 të shpallej në një miting, themelimi i PD. Në atë kohë patëm një kërkesë nga përfaqsues të punëtorëve. U organizua një mbledhje në ora 2 me përfaqsues të studentëve dhe të klasës punëtore.

Ata bënë propozimet e  tyre dhe i unifikuam me tonat. Kjo parti që do krijohet do të kishte edhe kërkesat dhe sygjerimet e klasës punëtore. Rreth orës 4 pa një çerek kemi dalë nga salla dhe kemi deklaruar në miting themelimin e PD.  Beni e ka shpallur, Ben Imami”, ka rrëfyer Arben demeti, një prej themeluesve të Partisë Demokratike. /abcnews.al

 

 

sabrina-dhe-petrit-lekaj.jpg
Autor E15:37 | 09/12/2019

Mediat e huaja raportojnë se përmes një lidhjeje me skype nga spitali psikiatrik, Petrit Lekaj pranoi se kishtë vrarë vajzën e tij para gjykatësve të Gjykatës Supreme në Adelaide.

Studentja 20-vjeçare u gjet e vdekur brenda makinës së saj pranë banesës në muajin korrik të këtij viti. Brenda mjetetit u gjet edhe babai i saj i plagosur.

Sic shkruajnë mediat, prokurori ka kërkuar një raport të pavarur nga specialistër psikiatër për të akuzuarin i cili e ka pranuar krimin. Por deri më tani kur kanë kaluar disa muaj pas ngjarjes, nuk dihet motivi i saj.

Edhe nëna e Sabrinës, mbetet konfuze për motivin që e shtyu bashkëshortin e saj të kryejë këtë krim.

Avokati mbrojtës i shqiptarit, Ben Sale i kërkoi gjykatës sot kohën e nevojshme për të siguruar raportin psikiatrik përpara dhënies së dënimit.

Ai tha se ka pasur disa vonesa për shkak të shëndetit të klientit të tij. Në gjykatë sot, avokati i tij mbrojtjes Ben Sale tha se vendimi për fajësinë e tij ishte arritur pasi ishin marrë shumë ceshtje “ne konsiderate”.

Gjyqtari Trish Kelly e shtyu vendimin per gjykimin deri më 4 shkurt. Një tjetër media raporton se shqiptari ka pasur nje te kaluar jo te paster, pasi i kane zbuluar se ka qene i dënuar për drogë perpara 20 vjetesh.

21995854-7771263-image-a-2_1575876624998.jpg
Autor E09:51 | 09/12/2019

Pasojat e ngrohjes globale po ndjehen çdo ditë e më tepër në kontinent.

Dikur, banorët e fshatit Ryrkaypiy në veri-lindjen e largët të Rusisë as që do ta mendonin se do të mund të kishin të bënin me arinjtë polarë, por tani po ndodh.

60 prej tyre rrethuan fshatin sëfundmi duke kërkuar ushqim pasi moti nuk kishte qenë aq i ftohtë sa duhet për të ngrirë detin në mënyrë që ata të mund të gjuanin.

Përballë kësaj situate, forcat e rendit në fshat qëlluan me disa fishekzjarre në drejtim të tyre për t’i trembur.

Në fshat jetojnë rreth 730 banorë, të cilët tani duhet të përballen edhe me rrezikun e arinjve polarë që janë të uritur dhe mund t’i sulmojnë. /abcnews.al

bebe-rexha.png
Autor E14:39 | 07/12/2019

Këngëtarja e njohur Bebe Rexha erdhi këtë javë në Shqipëri për të dhuruar një shumë të madhe parash për dy familje të prekura nga tërmeti i 26 nëntorit.

Bebe dhuroi edhe dy projektet arkitekturore të banesave të familjes në fshatin Bubq dhe në fshatin Bizë, ndërkaq nuk ngurroi edhe të vizitonte nga afër këto familje.

Artistja e njohur ndërkombëtare ishte e ftuar në emisionin “Lart e Poshtë” në RTSH.

Deklarata e Bebe Rexhës gjatë vizitës pas tërmetit:

 

Bebe u pyet rreth donacionit të saj për familjet në nevojë dhe tregoi:

“Në fakt, ndihem mirë. Do të doja që të ndihmoja më shumë, por nuk është se jam vetëm unë, po të gjithë ata njerëz që kanë dhuruar, që kanë ndarë lajmin me të tjerë. Është ndjesi e mirë të ndihmosh familjetqë të ringrenë shtëpitë e tyre. Kur vizitova familjet e prekura, ndjeva sikur isha gati të qaja. U trishtova shumë. Shiko, më ishte thyer zemra nga e gjitha kjo sepse më sillte në memorie familjen time. Ata jetonin në tenda dhe kjo ma theu zemrën me të vërtetë”, ka shtuar Bebe Rexha.

Na duhet të pranojmë që artistë shqiptarë të njohur në botë kemi plot… duke nisur që nga këngëtarë të njohur lirikë e deri te popstarët.

Dhe një nga popstarët më në zë të momentit në Hollivud dhe jo vetëm është Bebe Rexha, këngëtarja me origjinë dibrane. Bebe vizitoi Shqipërinë këtë javë për të dhënë ndihmën e saj për familjet e prekura nga tërmeti i 26 nëntorit, por nga ana tjetër gjeti kohën për të dhënë intervistën e saj të parë në Shqipëri.

Në emisionin “Lart e Poshtë”, Bebe ka dhënë disa detaje lidhur edhe me jetën jeta e saj personale dhe karrierën. E pyetur nëse Bebe ka një emër shqiptar të preferuar, ajo u përgjigj: “Epo, kam Inva Mulën… sepse e mbaj mend që e vogël që dëgjoja Inva Mulën me CD”.
Nga ana tjetër, këngëtarja e “Say My Name” ka rrëfyer se ka dashur të jetë një këngëtare lirike, por preferon më shumë muzikën pop tanimë.

BEBE REXHA FLET PËR BURRIN E JETËS

Artistja e njohur ndërkombëtare, Bebe Rexha, udhëtoi drejt Shqipërisë këtë javë për të qenë pranë banorëve të prekur nga tërmeti në zonën e Bubqit dhe në zonën e Bizës. Jo vetëm kaq, por Bebe u shfaq për herë të parë në një intervistë të mirëfilltë në ekranin shqiptar.

E pyetur nga gazetari nëse prindërit apo familjarët i thonë “ardhsh me një burrë të mirë” sa herë vjen në Shqipëri, ajo përgjigjet: “Në fakt jo, këtë herë erdha shumë shpejt… por nëse këtu ka ndonjë djalë shqiptar beqar… më telefono! Unë e dua shumë kulturën time… prandaj dua të gjej një djalë shqiptar, por që është shumë e vështirë në Amerikë”, tregoi Bebe, e cila e pyetur për dasmën u shpreh: “Unë dua një dasmë që zgjat 5 ditë, me lodra e tupana”.

BEBE REXHA FLET PËR MARRËDHËNIEN ME DUA LIPËN, RITA ORËN DHE AVA MAX

Në një bisedë mjaft cool dhe interesante në makinë rrugës për në aeroport, nga ku Bebe do të nisej drejt Çikagos, ajo ka rrëfyer mjaft detaje nga jeta e saj private dhe karriera.

E pyetur nga Andi lidhur me faktin nëse në albumin e saj të ri do të ketë bashkëpunëtorë shqiptarë, Bebe ka rrëfyer një detaj mjaft interesant.

“Dua shumë të bëj një këngë me Ritën, Duan dhe Ava Max. E ke parasysh, të gjitha vajza, fuqia e vajzave. Por ndonjëherë është e vështirë sepse çdokush ka planet dhe axhendën e vet”, ka rrëfyer Bebe.

E pyetur nga gazetari nëse ky është një paralajmërim, ajo tregon: “Unë jam veç një telefonatë larg…”. Por me sa duket, telefonata duhet të vijë nga vajzat e tjera sepse Bebe është tepër e zënë me turneun e saj me Jonas Brothers.

Bebe Rexha premtoi se do të rikthehet sërish në Shqipëri vitin e ardhshëm. Kujtojmë që këtë intervistë, artistja e njohur ndërkombëtare, Bebe Rexha, e dha pasi vizitoi këtë të hënë Shqipërinë në kuadër të dhurimit të donacioneve për familjet e prekura nga tërmeti.

juli3.jpg
Autor E11:15 | 07/12/2019

Sot është një ditë e veçantë për aktorin e humorit Julian Deda. Djali i tij, Mateo feston ditëlindjen dhe s’kishte si të mungonte urimi i ngrohtë i babi Julit.

Aktori ka postuar një foto me të birin në ‘Instagram’ në krah të së cilës shkruan:

“Kampion, u rrite shoku im. Më emocionon shumë ky fakt, për mirë sigurisht. U bëfsh 100 vjeç adrenalina e shtëpisë. T’u realizofshin ënddrat dhe unë e di që ke shumë të tilla. Të du më fort se veten. Ok, boll bëmë si çuna të mirë, ikim zgjojmë mamin dhe motrën duke i bërtitur fort te veshi…!”

familjareci.jpg
Autor E17:26 | 06/12/2019

Një ndër episodet më të rënda të tragjedisë së 26 nëntorit u shënua në pallatin 6 katësh pranë Kryqit të Kuq në Durrës ku u shuan dy familje.

Familja Reçi, me Eduartin, Dolorën, Klausin dhe Kristin, studente e Mjekësisë, jetonin një njërën prej apartamenteve të këtij pallati, i cili nuk i rezistoi dot lëkundjeve të forta të tërmetit të datës 26 nëntor.

Në këtë pallat jetonin edhe Diena me vajzën e saj Esiela si edhe gjyshja e tyre.

Jetët e tyre morën fund në pak sekonda.

Gazetari Juxhin Mustafaraj ka siguruar për abcnews.al foton e pallatit 6 katësh në gjëndjen e tij të mëparshëm. Godina nuk duket të ketë probleme nga jashtë, ndërsa dyshohet se shkak për dhembjen janë bërë ndërhyrjet në kolonat e tij nga biznese në katin e parë.

Pallati ishte i ndërtuar në vitin 1996 dhe për shkak të shkatërrimit ka dëmtuar kolonat e një tjetër godine aty pranë.

Në një prononcim për Abc News, gazetari Gjergj Thanasi tregon se si u rrënua gjithçka në pak sekonda.

“Gjatë tërmetit dëgjuam disa zhurma, por menduam se kishin rënë librat. Kur mbaroi gjithçka, dolëm jashtë dhe pam që pallati nga gjashtë kate ishte bërë dy kate”, tregon ai. /abcnews.al

fo2.jpg
Autor E14:00 | 06/12/2019

Emily, një vajzë e vogël nga Agordo, i shkroi një letër të veçantë provincës së Bellunos, adresuar vullnetarëve të Mbrojtjes Civile, ndërkohë që brenda zarfit kishte futur edhe një kartëmonedhë 5 euro.

“E dashur Mbrojtja Civile e Bellunos”, shkruante Emily në letrën me datë 26 nëntor.

Unë jam Emily dhe po ju shkruaj sepse sot në mëngjes, sapo u zgjova, dëgjova një lajm të keq në emisionin e lajmeve. Mami, e cila po pinte kafenë, më shpjegoi se në Shqipëri ka pasur një tërmet shumë të fortë.

Më shkoi mendja te të gjithë fëmijët që flinin në krevatët e ngrohtë, pranë mamit e babit apo me vëllezërit e motrat. Do jenë trembur shumë. Më vjen shumë keq, shpresoj të mos dëgjoj më nga këtë lajme.

Nga frika, ata fëmijë nuk do kenë ngrënë as mëngjes.

Unë nuk jam shqiptare, por do të doja t’u thosha atyre fëmijëve që dua të jem shoqja e tyre e zemrës. Nuk di se si, por do të doja që ju të Mbrojtjes Civile të më ndihmonit t’u dërgoj fëmijëve të Shqipërisë vizatimin tim, kështu që të mund ta shohin që kam menduar për ta dhe që më vjen shumë keq për atë që ka ndodhur.

Shpresoj që të jenë përsëri të qetë e të lumtur me familjet e tyre. Përshëndetje fëmijë shqiptarë. Po ju dërgoj edhe 5 euro, që të mund të hani mëngjes nesër”.

‘Solidariteti i belunezëve është gjithmonë i madh e prekës dhe ky është shembulli më i mirë’, thotë kryetari i Provincës së Bellunos, Roberto Padrin, i cili e gjeti letrën mbi tavolinën e tij.

Por një histori e tillë nuk mund të mos ketë një fund të lumtur.

Këshilltari i deleguar i MC, Massimo Bortoluzzi, po përpiqet të organizojë një ‘ditë speciale për Emily, duke i mundësuar një takim me vullnetarët’.


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono