xhafaj

LANGE-PER-TAHIRIN-E-XHAFAJN-1280x720.jpg
ent ela20:08 | 13/06/2018

Çështjet  “Tahiri “ dhe “Xhafaj “ nuk janë kushte të Gjermanisë për hapjen e negociatave me Shqipërinë. Sekretari i Shtetit në Ministrinë Federale të Drejtësisë, Kristan Lange, tha ne Tirane se Gjermania sheh si problem korrupsionin dhe kërkon përshpejtimin e procesit të vettingut.

 Çështja “Tahiri” nuk është një kusht i Gjermanisë për hapjen e negociatave me Shqipërinë. E thote kete ne Tirane Sekretari Parlamentar i Shtetit në Ministrinë Federale të Drejtësisë dhe Mbrojtjes së Konsumatorit, Christian Lange.

Christian Lange   Sekretar Parlamentar i Shtetit në Ministrinë Federale të Drejtësisë: “Nuk është e zakonshme që raste të veçanta të kthehen kusht për projekte europiane”.

Të njëjtin qëndrim zyrtari i lartë gjerman mbajti edhe për çështjen “Xhafaj”, teksa komentoi deklaratën e bërë nga nr dy i kancelares Merkel, në CDU/CSU, Johan David Vadeful, i cili u shpreh pak dite me pare se Ministri i Brendshëm i Shqiperise është në konflikt interesi.

Christian Lange   Sekretar Parlamentar i Shtetit në Ministrinë Federale të Drejtësisë: “E kam dëgjuar deklaratën e kolegut Vadephul dhe mund t’u them se Gjermania nuk e ka traditë të mbajë qëndrime për politikat e brendshme të shteteve. Dhe kjo gjë më ka surprizuar.”

Shqetësim për të në Shqipëri vijon të mbetet korrupsioni. Si dëshmi të këtij fenomeni solli shqetesimin e disa investitoreve te vendit te tij qe operojne ne Shqiperi.

Christian Lange   Sekretar Parlamentar i Shtetit në Ministrinë Federale të Drejtësisë: “Investitorët gjermanë më sollën në vëmendje se problemi kryesor që kanë është korrupsioni. Korrupsioni mbështet krimin e organizuar, terrorizmin dhe është risk për aparatin e sigurisë. Korrupsioni në sistemin e drejtësisë pengon qasjen në gjyqësor, që është baza për sistemin e drejtësisë dhe për një proces të ndershëm”.

Ndaj dhe vazhdimin e zbatimit të vetingut e quan shumë i rëndësishëm e kërkon një tjetër ritëm.

“Ky proces jo vetëm duhet të vijojë por edhe duhet përshpejtuar”

Gjermania ende nuk ka një vendim lidhur me Shqipërinë, por për zyrtarin e lartë gjerman, reforma në drejtësi  do të jetë kyçe në vendimmarrjen për hapjen e negociatave. /abcnews.al

basha-ne-seance-1280x738.jpg
ent ela10:33 | 07/06/2018

Edhe sot, siç do të enjte, opozita ka bllokuar foltoren e kuvendit për të penguar ecurinë normale të seancës parlamentare.

Ka qenë kryetari i PD Lulzim Basha ai që ka marrë fjalën i pari, duke kërkuar prezencën në seancë të kryeministrit Edi Rama dhe ministrit të brendshëm Fatmir Xhafaj. Basha ka akuzuar kryeministrin dhe ministrin e brendshëm si pengesë për hapjen e negociatave të Shqipërisë me BE e për këtë duhet të japin llogari në kuvend.

“Në këtë seancë shprehja më e qartë e kapitullimit të drogës ku mungojnë dy kokat kryesore të aleancës me krimin Rama e Xhafaj.

Kërkesa jonë është e qartë, kjo seancë nuk duhet të vazhdojë pa praninë e tyre. Në një moment kyç për të ardhmen europianë është një detyrim moral e politik, nëse kanë vendosur të mos vijnë në këtë sallë le të largohen sot”- tha Basha.

Kryetari i Kuvendit ka bërë të ditur se kryeministri e ministri i brendshëm ndodhen në takime pune me ndërkombëtarë e do vijnë në një moment të dytë në seancë. Ai e ka ftuar opozitën të lirojë foltoren e të lejojë raportimin e institucioneve, sipas parashikimit të axhendës së seancës.

Kreu demokrat tha se është informuar për qëndrimet kundër çeljes së negociatave nga ndërkombëtarët.

“Ka katër javë që skandali i vëllezërve Xhafaj, njëri kokë e krimit dhe tjetri që e mbron atë ka pushtuar vëmendjen e opinionit publik dhe ndërkombëtarëve. Këtë të hënë kam qenë në Berlin i ftuar nga autoritet më të larta gjermane për të diskutuar shqetësimin e tyre se situata politike në vend është shumë keq. 6 javë pas largimit të Edi Ramës nga Berlini jo vetëm që nuk është përmirësuar por ka shkuar më keq. Në këto kushte është e paimagjinueshme që Bundestagu apo çdo institucion tjetër të rekomandojë hapjen e negociatave”. 

Kryetari i Kuvendit ka ndërprerë seancën, por kjo nuk ka shërbyer që foltorja të lirohej./abcnews.al

XHAFAJ-E-NIKOLLA-PER-GJIMNAZET-1280x720.jpg
ent ela16:50 | 01/06/2018

Ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj dhe Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë Lindita Nikolla nënshkruan marrëveshjen për shtrirjen e projektit të Oficerëve të Sigurisë, në të gjitha shkollat e mesme të Shqipërisë që prej shtatorit të 2018. Ky projekt u pilotua fillimisht në 15 shkolla në Tiranë dhe garantoi një mjedis të sigurt për nxënësit. Oficerët e Sigurisë do të shërbejnë për të garantuar më shumë siguri në mjediset shkollave, për parandalimin e konflikteve dhe akteve të dhunshme. Marrëveshja u nënshkrua në gjimnazin ”Petro Nini Luarasi”, një prej shkollave të mesme të Tiranës ku nisi aplikimi i projektit pilot. Oficerët e Sigurisë do të trajnohen në Akademinë e Sigurisë, për një periudhe intensive 1 mujore. /abcnews.al

33404550_1924498407583481_8113221087891816448_n-1280x960.jpg
ent ela10:09 | 23/05/2018

Reforma e sistemit të drejtësisë në Shqipëri është përshkruar si “revolucionare” dhe “e guximshme” nga ekspertët holandez, të cilët morën pjesë në një tryezë diskutimi në HagëNë tryezë ishin të ftuar për të shpjeguar reformën në drejtësi në Shqipëri, ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj,dhe Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj.  Zbatimi i reformës në drejtësi është kryer me ndihmën e ekspertëve të Bashkimit Evropian dhe veçanërisht ekspertët që përfaqësojnë Holandën të emëruar nga Qendra për Bashkëpunimin Ligjor Ndërkombëtar.

Robert Bosch, ish-Ambasador i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri theksoi se, “me zbatimin e reformës në drejtësi, Shqipëria ka tejkaluar në reformat e saj edhe reformat e ndërmarra nga disa shtete anëtare të Bashkimit Evropian”. Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj si dhe Ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj, e bënë të qartë që çdo ndryshim i kryer si pasojë e reformës është konsultuar gjerësisht me organizatat e shoqërisë civile dhe aktorët e tjerë të interesuar nëpërmjet një procesi gjithëpërfshirës dhe transparent, i cili ishte treguesi më i mirë i zhvillimit të kulturës demokratike në vend.
Njoftimi i plotë

Ambasada shqiptare në Holandë në bashkëpunim me Qendrën për Bashkëpunimin Ligjor Ndërkombëtar (The Center for International Legal Cooperation (CILC) organizuan një tryezë diskutimi me tematikë “Shteti i së drejtës në Shqipëri dhe kontributi Holandez dhe i Bashkimit Evropian”.

Në tryezë ishin të ftuar për të shpjegua Reformën në Drejtësi në Shqipëri, ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj, Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj, Drejtuesja e Ekipit të Euralius Agnes Bernhard dhe Eric Vincken, zëvëndësdrejtor i CILC.

Gjatë tryezës së diskutimit doli në pah që në vijim të reformave të ndërmarra nga qeveria shqiptare, e udhëhequr nga kryeministri Edi Rama, Shqipëria ka bërë hapa të rëndësishëm në drejtim të zbatimit të reformës në drejtësi, e cila ka si qëllim të rrisë profesionalizmin, eficencën dhe pavarësinë e sistemit të drejtësisë.

Reforma e sistemit të drejtësisë në Shqipëri është përshkruar si “revolucionare” dhe “e guximshme” nga ekspertët holandez, të cilët morën pjesë në një tryezë diskutimi

Zbatimi i reformës në drejtësi është kryer me ndihmën e ekspertëve të Bashkimit Evropian dhe veçanërisht ekspertët që përfaqësojnë Holandën të emëruar nga Qendra për Bashkëpunimin Ligjor Ndërkombëtar (The Center for International Legal Cooperation (CILC).

Gjatë diskutimeve doli në pah që modeli shqiptar i reformës në sistemin e drejtësisë është një nga modelet më të mira për reformimin e sistemeve të drejtësisë në Ballkanin Perëndimor dhe në vendet e tjera.

Me zbatimin e reformës në drejtësi, Shqipëria ka tejkaluar në reformat e saj edhe reformat e ndërmarra nga disa shtete anëtare të Bashkimit Evropian. “Reformat në Shqipëri, kurrsesi nuk mund të konsiderohen kozmetike dhe përkundrazi mund të quhen si një përpjekje e guximshme dhe unike në llojin e saj” deklaroi Robert Bosch, ish-Ambasador i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri dhe moderatori i tryezës së diskutimeve.

Në përgjigje të pyetjeve nga pjesëmarrësit, Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj si dhe Ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj, e bënë të qartë që çdo ndryshim i kryer si pasojë e reformës është konsultuar gjerësisht me organizatat e shoqërisë civile dhe aktorët e tjerë të interesuar nëpërmjet një procesi gjithëpërfshirës dhe transparent, i cili ishte treguesi më i mirë i zhvillimit të kulturës demokratike në vend.

Nga pjesëmarrësit u përmend edhe se reforma në drejtësi ishte një nga elementët kyç që bindi Komisionin Evropian për të rekomanduar hapjen e negociatave me Shqipërinë.

Fatmir Xhafaj, ministër i Brendshëm, në cilësinë e ish-kryetarit të Komisionit Parlamentar për Reformën në Drejtësi u shpjegoi të pranishmëve domosdoshmërinë për një reformë të thellë në sistemin e drejtësisë, e kushtëzuar kjo nga niveli profesional, mënyra se si funksiononin institucionet drejtuese të sistemit, si dhe perceptimi negativ që publiku shqiptar kishte tek sistemi i drejtësisë.

Sipas Xhafaj, ajo çka pritet nga kjo reformë është pastrimi i radhëve të sistemit nga gjyqtarë dhe prokurorë të korruptuar, të paaftë dhe të lidhur apo ndikuar në vendimarrjen e tyre nga bota e krimit, krijimi i institucioneve të reja që sigurojnë më shumë pavarësi të sistemit, krijimi i mekanizmave që garantojnë balancë dhe kontroll efektiv të sistemit në luftë me koorporatizmin dhe korrupsionin.

Ministrja e Drejtësisë, gjatë fjalës së saj, u shpreh se “në Shqipëri sistemi i drejtësisë është rindërtuar nga themelet. Jo çdo njeri është dashamirës ndaj sistemit të ri për shkak se kanë shumë për të humbur. Rrjedhimisht, ndryshimet rrënjësore në sistemin ligjor shqiptar nuk lidhen vetëm me ligjet dhe rregullat, por edhe me zemrat dhe mendjen e njerëzve”.

Më tej, përpara auditorit, ministrja Gjonaj deklaroi se “jemi krenar që jemi asistuar nga një numër ekspertësh dhe akademikësh me eksperiencë, si edhe nga ekipi i CILC në ndryshime e mëdha që po ndërmarrim dhe të cilat qysh tani, kanë sjellë shumë zhvillime. Pa ndihmën e vendeve të tjera, qeveria dhe administrata publike do e kishte të vështirë të ndërmerrte reforma të një shkalle të tillë”.

Eric Vincken, zëvendësdrejtor i CILC përgjegjës për drejtimin e ekipit të ekspertëve holandez tha se “reforma ligjore në Shqipëri është e një shkallë historike dhe e pashoq. Nuk është bërë kurrë më parë. Ka ndryshuar pothuajse çdo nen dhe kapitull të legjislacionit shqiptar. Gjithashtu, ne vlerësojmë miratimin në parim të marrëveshjes së Eurojus-it nga Shqipëria si dhe nëpërmjet pjesëmarrjes së Shqipërisë në platformat e tjera ndërkombëtare ajo është shndërruar në një anëtare me të drejta të plota të ekosistemit ligjor global. Hapja e negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian do të nxisë më tej qeverinë për të vijuar me reformat rrënjësore në Shqipëri”.

Në takim foli edhe zonja Agnes Bernhard, drejtuesja e ekipit të Euralius, e cila ndau me të pranishmit rolin që ka luajtur EURALIUS në hartimin e reformës, si de në zbatimin e saj.

Në përmbyllje të takimit, z.Bosch vlerësoi reformat e rëndësishme që qeveria shqiptare ka ndërmarrë si dhe deklaroi që për sa i përket kapitullit 23 dhe 24, në procesin e anëtarësimit në Bashkimin Evropian, Shqipëria është shumë here më e avancuar se sa shtete të tjera të rajonit, të cilat i kanë hapur negociatat e anëtarësimit të tyre në Bashkimin Evropian./abcnews.al

alibeaj-bardhi-salianji.png
ent ela12:35 | 21/05/2018

Tre zyrtarë të Partisë Demokratike dhanë në Prokurorinë e Krimeve të Rënda dëshminë e tyre në lidhje me audiopërgjimin e bërë publik pak ditë më parë mes dëshmitarit Arbert Veliu dhe vëllait të ministrit të Brendshëm Xhafaj. PD-ja tashmë do të jetë dhe palë në hetim, pasi me ndryshimet e reja të Kodit të Procedurës Penale, pala e viktimës mund të përfaqësohet në proces. Po sot dëshmoi në prokurori dhe gazetari Jetmir Olldashi, i cili bëri audioregjistrimin.

Tre zyrtarë të Partisë Demokratike që denoncuan audiopërgjimin e një bisede për trafik drogë, ku pretendohet të marrë pjesë vëllai i ministrit të Brendshëm u paraqitën të hënën tek Prokuroria për Krimet e Rënda. Ata iu përgjigjën thirrjes së prokurorisë për t’u pyetur në lidhje me hetimin e nisur për rastin.

Të parët që mbërritën në godinë ishin këshilltari juridik i grupit parlamentar të PD-së, Gazment Bardhi dhe deputeti Ervin Salianji.

Pasi dha shpjegime para prokurorëve Gentian Osmani dhe Përparim Kulluri, si person që ka dijeni mbi rrethanat e hetimit, Bardhi tha se prokuroria ka gabuar në radhën e personave të thirrur për t’u pyetur.

Gazment Bardhi: Dhe shtetasi i përfshirë në trafik droge, që është vëllai i ministrit të Brendshëm nuk është marrë në pyetje, por jemi marrë ne, nuk është marrë ministri i Brendshëm, që i lehtëson veprimtarinë kriminale të vëllait, nuk është marrë në pyetje kryeministri, që ka krijuar një alibi publike se gjoja zëri nuk është i Agron Xhajaft”.

Deputeti Salijani tha se kishte dhënë çdo shpjegim për ngjarjen.

Ervin Salianji:“Por prokuroria është përfshirë më shumë në kallëzimin e rremë, sesa në kapjen e grupit të strukturuar kriminal. Shpejtësia që duhet të jetë për hetimin duhet të jetë me zbulimin e kapjen e grupit të strukturuar kriminal. Është fakt që të them unë nuk jam Ervin Salianji këtë përgënjeshtrim bën dhe Agron Xhafaj”.

Deputeti Enkelejd Alibeaj u paraqit në prokurori rreth orës 13:00.

Pasi përmendi ndryshimet ligjore të Kodit të Procedurës dhe parashikimin se viktimat kanë të drejtë të përfaqësohen në hetim, ai mori përsipër publikisht këtë rol.

Enkelejd Alibeaj: “Duke qenë se Kodi i Procedurës Penale, ligji ka ndryshuar dhe parashikon ndryshime që përfaqësues të viktimave, kanë të drejtë të marrin një pozitë proceduarale brenda procedimit penal. Unë shfrytëzova këtë mundësi, qoftë edhe në statusin e deputetit, përfaqësues i publikut, viktima e madhe e fenomenit kriminal të trafikimit të narkotikëve. I bëra kërkesë prokurorisë që sot e në vazhdim të jem përfaqësues i viktimave të këtij fenomeni kriminal. Që do të thotë, sipas parashikimeve ligjore unë deputeti Enkelejd Alibeaj kam të drejtë të kërkoj thirrje dëshmitarësh, bërje aktesh, akte të tjera hetimore, si një mundësi që procesi penal të mos merret peng nga Rama dhe nga Xhafaj”.

Përveç deputetëve, të hënën para prokurorëve ka dhënë shpjegime edhe gazetari Jetmir Olldashi, personi që mori përsiër autorësinë e intervistës së Albert Veliut dhe të audiopërgjimit. Olldashi ka dhënë shpjegime të hollësishme mbi investigimin, mënyrën e kryerjes së përgjimit apo veprime të tjera të kryera prej tij./abcnews.al

OERD-BYLYKBASHI-1280x720.jpg
ent ela08:19 | 18/05/2018

Deputeti demokrat Oerd Bylykbashi i ftuar në studion e  ABC News ka folur mbi publikimin e identiteteti të dëshmitarit X Albert Veliu dhe reagimet nga mazhoranca për këtë çështje. Sa u takon deklaratve të Taulant Ballës, Bylykbashi tha se kjo është një fantazi e shfrenuar, e denjë për filma nga halli, pasi në hall është Balla, Xhafaj dhe Rama. /abcnews.al

KLOTILDA-FERHATI-1280x720.jpg
ent ela23:37 | 17/05/2018

Deputetja socialiste Klotilda Ferhati e ftuar në studion e Mbrëmje në ABC neës, ka folur pas publikimit nga Partia Demokratike të identitit të dëshmitarit X. Ajo shprehu bindjen se ky është një inskenim i opozitës dhe vazhdimi i një lajthitjeje që ka ndodhur ditë më parë.

“Një flluskë sapuni që u shfry menjëherë”.

Ferhati tha se opozita duhet të përdorë mekanizma institucionalë e ligjorë, ka detyrimin ligjor ta kallëzojë, ndryshe quhet bashkëpunëtor. /abcnews.al

BLENDI-FEVZIU-1280x720.jpg
ent ela22:45 | 17/05/2018

Për gazetarin Blendi Fevziu publikimi i identitetit të dëshmitarit X nga Partia Demokratike, është një komplikim i ngjarjes dhe një pikëpyetje e madhe. I ftuar në studion e ABC News ai tha se tashmë organet ligjvënëse e kanë më të lehtë të bisedojnë me personin.

Sipas tij Fatmir Xhafa duhet të kishte dhënë dorëheqjen për të lehtësuar hetimet. /abcnews.al

xhafaj-2-1280x720.jpg
ent ela21:51 | 16/05/2018

Ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj ka deklaruar se nuk do të japë dorëheqjen në lidhje me akuzat e Partisë Demokratike për dënimin e vëllait të tij. Gjithashtu Xhafaj mohoi kategorikisht që të ketë favorizuar vëllain e tij Agron Xhafaj. Ky i fundit është dënuar në mungesë me 7 vite burg me vendim të formës së prerë në Itali për trafik droge dhe prej mëngjesit të së mërkurës ka shkuar të dorëzohet në shtetin fqinj.

Pas akuzave të shumta nga opozita në drejtim të Fatmir Xhafaj, ky i fundit theu heshtjen disa ditore.

Ministri i Brendshëm u shpreh i bindur gjatë takimit me gazetarët se, nuk do të japë dorëheqjen dhe se një gjë të tillë nuk ja ka kërkuar as Kryeministri Rama.

“Kryeministri nuk më ka kërkuar dorëheqjen dhe nuk shoh asnjë arsye për të dhënë dorëheqjen”.

Xhafaj bëri një rezyme të historisë së Agron Xhafajt nga viti 2002 ku edhe ishte dënuar me pa të drejtë sipas tij.

“Ngjarja ka ndodhur në vitin 2002. Vëllai im ka qenë rreth 25 vjeç në atë kohë. E kanë ndaluar për 1 muaj dhe e kanë liruar duke urdhëruar largimin nga Italia. Kam qenë ministër i Turizmit në qeverinë Majko. Kam kërkuar dorëheqjen për këtë ngjarje, por pasi u panë rrethanat dhe përfshirja ime, kryeministri nuk e pranoi dorëheqjen time. Agroni për asnjë çast nuk iu fsheh hetimit, por ka kërkuar që të marrë pjesë në këtë çështje. Vendimi përfundimtar ka vite që është në fuqi, asnjë veprim i imi nuk ka krijuar imunitet, apo favor kundrejt ekzekutimit të vendimit penal ndaj tij. Asnjëherë si funksionar publik dhe si ministër nuk kam bërë kompromis me faktin që vëllai im nuk duhet të vuante dënimin e dhënë, edhe pse ajo cka ai ka bërë është e shpërpjestuar me dënimin e madh”, shtoi ministri Xhafaj Unë nuk e nxita që ta kryente këtë akt, por ai nuk ma dha mundësinë që të provonte Fatmir Xhafajn si ministër të Brendshëm nëse do të kërkohej ndonjëherë ekstradimi i tij”,- thotë ministri Xhafaj.

Ministri i Brendshëm e quajti sajesë idote audio-përgjimin e publikuar nga opozita, duke i kërkoi Prokurorisë që të hetojë sa më parë.

“Sajesë e plotë! Një mashtrimn nga fillimi deri në fund! Manipulim dhe i bërë keq. Nëse nuk e ka bërë opozita, ajo ka rënë viktimë e tij edhe pse në këtë rast tregoi se sa ligësi prodhon një pjesë e kësaj opozite. Interesa intime të saj janë bërë bashkë me interesat kriminale të grupeve të caktuara brenda dhe jashtë sistemit të kalbur të drejtësië. Janë gati të bashkëpunojë edhe me djallin vetëm e vetëm që kjo qeveri të ikë sa më parë. Garantoj se edhe nëse unë do të kisha ikur nga kjo zyrë, çfarë është bërë nga unë, kolegët dhe partnerët ndërkombëtarë nuk do të prishet më. Shpejt edhe SPAK edhe BKH do të jetë në funksion e krimi do të humbasë terren. Askush nuk më shantazhon, askush nuk më pengon në arritjen e qëllimeve të mia”.

Ministri shpjegoi edhe akuzat se ka falsifikuar Kodin e Procedurës Penale konkretisht nenin 491.

“Është akuza më qesharake dhe nuk u besoj veshëve kur e dëgjoj. Nuk ka asnjë kontribut timin teknik në këtë nen, por e mbroj si një nen që është në përputhje me Konventën, Kushtetutën dhe të dobishëm për qytetarët shqiptarë. Është standard ndërkombëtar! Nuk e kemi shpikur dhe as jemi ne të vetmit”.

I pyetur nga ABC News nëse është subjekt i ligjit antimafia Xhafaj dha këtë përgjigje.

“Në kuptim teorik të ligjit po, në kuptim praktik jo. Përsa kohë që nuk ka ende një çështje të tillë dhe nuk ka një akuzë të tillë”. /abcnews.al

 

 

presidenca.jpg
ent ela17:18 | 16/05/2018

Në Presidencë u mbajt pasditen e të mërkurës mbledhja e Këshillit të Sigurisë Kombëtar. Sipas zyrës së shtypit të këtij institucioni njoftohet se mes çështjeve të diskutuara ishin: gjendja e sigurisë kombëtare; kontrolli dhe menaxhimi i integruar i kufijve, lufta kundër krimit të organizuar, terrorizmit dhe emigracionit të paligjshëm, etj.  Për gjendjen e sigurisë kombëtare ne vend mesohet se ka informuar kryeministri Edi Rama. Ndersa per çështjet e tjera informuan anëtarët e tjerë të Këshillit të Sigurisë Kombëtare. Ne fjalen e tij Presidenti Meta mbehet e ditur se ka theksuar rëndësinë e domosdoshmërisë strategjike për luftën kundër krimit të organizuar, terrorizmit, dhe forcimit të kontrollit të kufijve. Gjithashtu Meta shprehu mbështetjen e plotë ndaj agjencive ligjzbatuese për thellimin e luftës pa kompromis kundër trafikut të drogës dhe krimit të organizuar.  Po kështu, raportet e Departamentit të Shtetit, Bashkimit Evropian dhe agjencive partnere të specializuara për këto çështje të rëndësishme, nënvizoi Presidenti, janë një platformë solide për të reflektuar dhe për të ndërtuar një partneritet të besueshëm, të qendrueshëm dhe afatgjatë për forcimin e sigurisë kombëtare dhe antarësimin në Bashkimin Evropian./abcnews.al


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore.


Kontakt

Telefono