vizat

rezolute.jpg
G. P.17:40 | 29/11/2018

Parlamenti Europian ka miratuar Raportin e Progresit të Kosovës për vitin 2018. Me shumicë dërrmuese prej 393 votash pro, 139 vota kundër dhe 71 abstenime, deputetët e parlamentit mirëpritën legjislacionin e miratuar në agjendën europiane të reformave. “Për ta sjellë Kosovën më afër BE-së, liberalizimi i vizave është jetik pa vonesa të tepruara”, thuhet në kumtesën e parlamentit.

Deputetët mirëpresin që Komisioni Europian ka konfirmuar se standartet e liberalizimit të vizave janë përmbushur dhe kërkojnë që regjimi i lirë i vizave t’i jepet Kosovës nga Bashkimi Europian. Ndër të tjera eurodeputetët shprehin shqetësim për mungesën e konsensusit ndërpartiak dhe polarizimin e vazhdueshëm politik në Kosovë. Gjithashtu rezoluta kërkon që pesë shtete anëtare të BE-së të njohin Kosovën, pasi nuk e kanë bërë ende këtë./abcnews.al

FLECKENSTEIN-PER-VIZAT-ABCM3T1.mpg_snapshot_00.17-1280x720.jpg
G. P.11:50 | 28/11/2018

Në një intervistë për Deutsche Velle, eurodeputeti Knut Flekenshtein u shpreh se e kuptonte zemërimin e madh në Kosovë, nëse edhe këtë vit nuk ndodh liberalizimi i vizave.

Eurodeputeti Knut Flekenshtein është shprehur se Kosova duhet të heqë taksën prej 100 % ndaj produkteve që vijnë nga Serbia dhe Bosnja, por nga ana tjetër dhe Beogradi nuk duhet ta pengojë më Prishtinën në përpjekjet e saj. Në një intervistë për Deutsche Velle, Flekenshtein theksoi se bashkëpunimi rajonal në ekonomi është vendimtar dhe se Brukseli i trembej një ashpërsimi të mëtejshëm të fronteve me doganat e reja.

I pyetur për marrëdhëniet aktualisht të tensionuara mes Kosovës dhe serbisë, eurodeputeti u shpreh se bashkësia ndërkombëtare kërkon një Kosovë të stabilizuar, me aftësi duruese, kjo do të kishte efekt pozitiv edhe në procesin e njohjeve të Kosovës si shtet. Por njëkohësisht nga Serbia pritet që të mos i pengojë përpjekjet e Kosovës drejt një shteti të njohur plotësisht, edhe nëse nuk i mbështet ato.

“Ngecja dhe zvarritja e proceseve afruese të Kosovës me BE ka shkaktuar një gjendje të mungesës së shpresës në vend, zvarritja e liberalizimit të vizave e shton këtë, megjithëse Kosova i ka plotësuar kushtet…pse nuk bëhet atëherë liberalizimi këtë vit, që me shumë gjasa nuk do të bëhet.” tha Flekenshtein ndër të tjera./abcnews.al

enverhoxhaj-933x445.jpg
ent ela09:00 | 12/11/2018

Zëvendëskryeministri në Qeverinë e Kosovës, Enver Hoxhaj ka thënë se Kosova duhet ta kushtëzojë dialogun me Serbinë, nëse nuk liberalizohen sa më parë vizat për qytetarët e Kosovës. Në një intervistë për Radion Evropa e Lirë, Hoxhaj ka folur edhe për taksën që Kosova i ka vendosur mallrave serbe, duke thënë se mund të ketë edhe masa të tjera nëse Serbia vazhdon të sillet me agresivitet ndaj Kosovës. Hoxhaj ka folur edhe për mungesën e njohjeve dhe pasivitetin e diplomacisë kosovare në këtë drejtim. Zëvendëskryeministri Hoxhaj, thekson se nuk do të ketë zgjedhje të parakohshme as në vitin 2019.

Radio Evropa e Lirë: Z.Hoxhaj, jeni cituar të keni thënë se Kosova duhet të tërhiqet nga dialogu nëse nuk liberalizohen vizat. Si e keni menduar vendosjen e këtij, kushtimisht thënë kushti, karshi Bashkimit Evropian?

Enver Hoxhaj: Kam menduar që do të ndodhë një lloj politike e kushtëzimit, jo një lloj tërheqje. Në deklaratat e mia asnjëherë nuk ka pasur formulime për tërheqje, por nëse Bashkimi Evropian nuk është në gjendje që t’i përmbushë premtimet në raport me liberalizimin e vizave dhe ne i kemi përmbushur të gjitha kriteret, nga kriteri i parë deri në kriterin e 95-të, dhe tash i mbetet BE-së, që të marrë vendim sa i takon mundësisë së lëvizjes së lirë në vitin 2019. Atëherë pse do të duhej t’i besojmë BE-së që BE-ja do të ketë instrumente që ta bindë Serbinë që ta njohë Kosovën. Duhet të jemi realist në një qasje të tillë.

Radio Evropa e Lirë: Një lloj kërcënimi procesit të dialogut e ka bërë edhe pala serbe, duke thënë se nuk do të ketë bisedime, përderisa nuk tërhiqet vendimi për taksën ndaj importeve serbe. A do ta përfillë Qeveria e Kosovës këtë kushtëzim nga Beogradi?

Enver Hoxhaj: Beogradi a do të tërhiqet nga dialogu apo jo është çështje e tyre. Ne do ta marrim pjesë në dialog. I besojmë dialogut. Por, vendosja e taksës është diçka tjetër. Nëse Serbia bën agresion politik mbi Kosovën, siç ka ndodhur në vitin 2017 dhe në vitin 2018, është e natyrshme në sjelljen politike të shteteve që ne të vendosim masa ekonomike dhe përmes masave ekonomike, ta dëmtojmë tregun serb. Nëse Serbia bën tregti me Kosovën rreth 400 milionë euro në vit dhe ky buxhet përdoret për të tërhequr njohje, ky buxhet të përdorët për ta penguar anëtarësimin e Kosovës në organizata të ndryshme ndërkombëtare, ky buxhet përdoret për ta goditur imazhin e Kosovës dhe sovranitetin e Kosovës, është një sjellje normale që vendet të marrin veprime të tilla.

Radio Evropa e Lirë: Kur jemi te dialogu, presidenti Hashim Thaçi ka folur në vazhdimësi për një marrëveshje me Serbinë e cila do të përfshinte në vete edhe korrigjimin e kufijve, që sipas shumëkujt, nënkupton shkëmbimin e territoreve. Por, sa në fakt është reale të pritet që Kosova dhe Serbia të merren vesh për kufirin mes dy shteteve?

Enver Hoxhaj: Mendoj që marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë duhet të përfshijë disa elemente. Elementi i parë i saj është njohja e ndërsjellë. Nuk ka temë më të rëndësishme në raportet bilaterale Kosovë-Serbi, se sa njohja e ndërsjellë dhe anëtarësimi i Kosovës në OKB. Nëse Serbia ka vullnet politik që kjo të ndodh, ne jemi të gatshëm që të ulemi dhe të bisedojmë më Serbinë. Natyrisht që ka edhe tema të tjera. Mund të jenë çështje ekonomike, çështje tregtare, mund të jenë tema energjetike, të sigurisë, mund të jenë shkaqet të cilat e kanë sjellë luftën dhe konfliktin në Kosovë, dëmet e luftës, fati i të të pagjeturve.

Unë mendoj se është herët të merremi me epilogun e dialogut. Është e pamundur ta dimë se çka do të përshinë marrëveshja në mes të të dy vendeve. Tema kryesore apo boshti kryesor i marrëveshjes, duhet të jetë njohja e ndërsjellë. Problemi që e ka Kosova me Serbinë, ka të bëjë me sovranitetin e saj. Problemi që e ka Kosova me Serbinë, ka të bëjë me mosnjohjen e realitetit të Kosovës së pavarur.

Radio Evropa e Lirë: Diplomacia serbe është po zhvillon një fushatë mjaft të ashpër kundër njohjeve dhe anëtarësimit të Kosovës në organizata e mekanizma ndërkombëtarë. Çfarë po bëjnë institucionet e Kosovës karshi këtyre veprimeve?

Enver Hoxhaj: Njëri prej veprimeve që kemi ndërmarrë javën e kaluar ka qenë vendosja e një takse në mallrat serbe, por unë besoj që do të ndërmerren edhe veprime tjera, por veprimet shtetet serioze i marrin si veprime dhe nuk i deklarojnë paraprakisht. Përtej kësaj, unë jam i mendimit që politika e jashtme e Kosovës, duhet ta parandalojë një qëllim që e ka politika e jashtme serbe dhe qëllimi i politikës së jashtme serbe ka qenë që çdo herë që Kosova të mos ketë fare politike të jashtme. Që i gjithë raporti jonë me bashkësinë ndërkombëtare të kalojë vetëm përmes dialogut.

Për ta zgjeruar kontekstin e politikës së jashtme, ne duhet të marrim më shumë njohje, ne duhet të aplikojmë dhe të anëtarësohemi në më shumë organizata ndërkombëtare.

Radio Evropa e Lirë: Ambasadori britanik në Kosovë tha se mund të jenë 10 shtete që kanë tërhequr njohjet. A keni ju si Qeveri ndonjë njoftim zyrtar nga këto shtete?

Enver Hoxhaj: Unë nuk kam ndonjë informatë sepse raportet me shtetet i mban ministri i Jashtëm, zotëri (Behgjet) Pacolli dhe Ministria e Jashtme. Unë nuk jam në pozitë që të konfirmoj apo të mos konfirmoj, i takon Behgjet Pacollit që të ofrojë qartësi. Unë mendoj se çdo kush duhet ta mbështet Pacollin, MPJ-në, që ta bën punën e saj, por çfarë kemi nevojë është të lëvizim, të operojmë globalisht.

Koha në të cilën ne po jetojmë është fluide. Konteksti ndërkombëtar është goxha i çoroditur, po ndryshon çdo ditë. Elitat politike po ndryshohen në çdo zgjedhje të mundshme, të brendshme në vendet e caktuara. Prandaj, ne duhet të jemi aktiv, të kem miq të ri, t’i mobilizojmë miqtë e vjetër. Por, mbi të gjitha, t’i lidhim vendet për interesa të caktuar në Kosovë.

Radio Evropa e Lirë: Ka një kohë të gjatë që Kosova nuk ka pranuar njohje të reja. Cilat janë arsyet për një gjendje të tillë statike në këtë proces?

Enver Hoxhaj: Unë mendoj që çdo situatë e brendshme, e favorshme, duhet të përdoret që ta ngrisim kërkesën tonë për njohje në vende të ndryshme të botës. Në kohën sa kam qenë ministër i Jashtëm, çdo situatë të brendshme, ne e kemi përdorur për njohje të Kosovës. Nëse kemi nënshkruar Marrëveshje të Stabilizim Asocimit, kemi lobuar në emër të kësaj marrëveshjeje. Nëse kemi nënshkruar marrëveshje me Serbinë, kemi lobuar në emër të këtyre marrëveshjeve.

Por, edhe kur ka situata të brendshme, të pafavorshme, diplomatit i takon që këto situata t’i shndërrojë në favor. Duhet të gjendet një argument i ri se si të penetron te një vend. Mendoj që njohjet mund të vijnë kur ka prani fizike, kur ka kontakte direkte, kur udhëtohet 300 ditë në vit në gjeografi të ndryshme, dhe nëse bilanci nuk është 10, 12, 15 njohje sa kam marrë unë brenda një viti sa kam qenë ministër i Jashtëm, mund të vijnë disa prej tyre. Nëse disa vende nuk e njohin Kosovën, mund ta japin votën që të anëtarësohesh në ndonjë organizatë.

Politika e jashtme, duhet të jetë më e aktive, më e gjallë, më e prerë, më e vendosur, por duhet të ndërthuren, të ndërlidhen interesat tanë dhe interesat e partnerëve tanë.

Radio Evropa e Lirë: Dhe për fund, marrë parasysh problemet e krijuara në Kuvend për vendimmarrje, a është tash momenti që të ketë zgjedhje të parakohshme? Nëse jo, kur mund të kemi zgjedhje të tilla?

Enver Hoxhaj: Forcat politike në Kosovë, institucionet e Kosovës, liderët në institucione dhe në opozitë, duhet ta shfrytëzojnë këtë mundësi meqë Bashkimi Evropian e ka kushtëzuar të ardhmen e Serbisë, përmes normalizimit të raporteve me Kosovën. E ardhmja e Serbisë në BE kalon përmes Prishtinës. Duhet ta përdorim këtë shans të mundur.

Në këtë drejtim, nuk mendoj që 2018 ose 2019 duhet të flitet për zgjedhje. Nuk është detyra e partive politike të organizojnë performanca zgjedhore çdo vit, por duhet t’i përmbushim disa prej pritjeve, sidomos kur e kemi dialogun, kur e kemi liberalizimin e vizave, kur e kemi FSK-në, është kërkesa më absurde, të mendohet që të ketë zgjedhje të parakohshme./REL

 

MBULIM-RUCI-HOXHAJ.mpg_snapshot_00.09-1280x720.jpg
G. P.15:46 | 18/10/2018

Kreu i Kuvendit Gramoz Ruçi ka pritur në një takim zëvendëskryeministrin, njëkohëisht ministër i integrimit në Kosovë, Enver hoxhaj. Gjatë takimit u diskutua nevoja që Kosova ka për të intensifikuar kontaktet me qeveritë e vendeve anëtare në Bashkimin Europian, me qëllim përfundimin e procesit të liberalizimit të vizave për shtetasit kosovarë, proces ky i ndodhur para fazës përfundimtare të vendim-marrjes. Kreu i Kuvendit shqiptar Ruçi shprehu mbështetjen e plotë për angazhimin aktiv të Shqipërisë në këtë proces të rëndësishëm.

Temë e diskutimit ishte edhe ideja e shumëdebatuar për korrigjimin e kufijve ku Gramoz Ruçi ashtu edhe Hoxhaj ndanë mendimin se procesi i negociatave me Serbinë duhet ndërtuar mbi dy shtylla bazë, unifikimi i qëndrimeve politike dhe ato institucionale të Kosovës si dhe garantimi i mbështetjes së partnerëve ndërkombëtarë./abcnews.al

REAGIMET-PER-VOTIMIN-NE-PE.mpg_snapshot_00.09-1280x723.jpg
G. P.14:07 | 13/09/2018

Liderët dhe politikanë kosovarë kanë përshëndetur votimin pozitiv të Parlamentit Evropian për liberalizimin e vizave. Presidenti Thaçi dhe kryeministri Haradinaj falenderuan eurodeputetët që mbështetën Prishtinën në këtë çështje.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka reaguar lidhur me votimin pozitiv të Parlamentit Evropian për Liberalizimin e Vizave. Ai shkruan në një mesazh në facebook se kosovarët janë një hap më pranë drejt marrjes së dritës së gjelbër për lëvizje të lirë në zonën Shengen. “Ky është një mesazh i qartë edhe për institucionet e tjera vendimmarrëse në Bashkimin Evropian. Jam i bindur se brenda një periudhe të shkurtër kohore, do të përmbyllet tërësisht ky proces dhe qytetarët tanë, pas një rrugëtimi të gjatë dhe tejet të mundimshëm, së shpejti do të jenë të barabartë me të gjithë qytetarët e Bashkimit Evropian”, nënvizon Thaçi.

Gjithashtu edhe kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka uruar qytetarët e Kosovës për votimin pozitiv të Parlamanetit Evropian. “Së shpejti do të lëvizni lirshëm në Evropë”, ka shkruar Haradinaj në llogarinë e tij në Facebook duke falenderuar eurodeputetët që votuan pro liberalizimit të vizave me Kosovën. Ndërkohë, edhe drejtues të tjerë të shtetit dhe politikanë të shumtë kanë përshëndetur votimin në Parlamentin Evropian, dhe e konsiderojnë këtë si një hap tjetër më afër liberalizimit të vizave./abcnews.al

European_Parliament_Strasbourg_CREDITEuropean-Parliament.jpg
G. P.12:38 | 13/09/2018

Parlamenti Europian ka votuar pro liberalizimit të vizave për Kosovën. Pak para votimit raportuesja e Parlamentit Europian për Kosovën Tanja Fajon, deklaroi se vendi i kishte përmbushur të gjitha kushtet.

Pro liberalizimit të vizave për Kosovën. Parlamenti Europian ka votuar pro pas apelit të raportueses për Kosovën në Parlamentin Europian, Tanja Fajon, e cila u shpreh se vendi i kishte përmbushur të gjitha kushtet. Ajo kërkoi votën e të gjithë eurodeputetëve të Parlamentit duke thënë se ky nuk është një vendim përfundimtar, megjithatë vendimi i këtij parlamenti është jashtëzakonisht i rëndësishëm për procesin.

Fajon në këtë mënyrë është mandatuar për të nisur negociatat me Këshillin Europian që do të pasohen me miratimin e pozicionit negociues nga ana e Këshillit. Një hap tjetër është marrëveshja mes të Këshillit dhe Parlamentit Evropian për një tekst të pranueshëm për palët, Këshillin dhe Parlamentin.

Pas gjithë këtyre hapave kalohet në seancë plenare të Parlamentit Evropian. Hapi i pestë është miratimi nga ambasadorët dhe më pas duhet të bëhet miratimi nga Këshilli i Ministrave me shumicë të kualifikuar ose ajo që quhet shumicë e dyfishtë 55% e vendeve anëtare (16 vende), që përfaqësojnë të paktën 65% të popullsisë se BE-së (328 milionë nga 505).

Më pas mbesin vetëm hapat formalë: ceremonia e nënshkrimit, publikimi në Gazetën Zyrtare dhe hyrja në fuqi e vendimit. E gjithë kjo procedurë mund të zgjasë gjashtë deri në nëntë muaj./abcnews.al

admin-ajax-1-19.jpg
ent ela13:54 | 29/08/2018

Së shpejti shqiptarët do të kenë një destinacion më shumë për të udhëtuar pa viza. Bëhet fjalë për Armeninë. Qeveria armene do të diskutojë më 30 Gusht heqjen e vizave për qytetarët shqiptarë, pas një propozimi të bërë nga Ministria e Jashtme.

Ky propozim vjen për faktin se qytetarët armenë mund të udhëtojnë pa viza në Shqipëri që prej vitit 2013 dhe në dokumentin përkatës të qeverisë thuhet se duhet të ndiqet parimi i reciprocitetit në marrëdhëniet dy palëshe.

Nëse qeveria armene do të miratojë heqjen e vizave, atëherë qytetarët shqiptarë do të mund të udhëtojnë lirshëm drejt Armenisë dhe të qëndrojnë maksimumi për 180 ditë brenda një viti. /tvklan.al

VIZAT-FALSE-MASAT-ABC-1280x720.jpg
ent ela18:35 | 18/05/2018

Gjykata për Krimet e Rënda caktoi masën e sigurisë “arrest në burg” për 13 nga 17 të arrestuarit nga operacioni policor i koduar “272”. Ata dyshohen të jenë pjesë e një grupi kriminal të trafikut të klandestinëve drejt SHBA, Kanadasë dhe Anglisë përmes dokumenteve false. Për tre femrat e arrestuara, një prej të cilae police dhe një taksist gjykata caktoi masen e “arrestit shtëpiak”. Sipas prokurorisë, të dyshuarit në role të ndryshme kanë mundësuan kalimin e mbi 200 personave, kundrejt shumes prej 20 mijë euro për ndonjërin. Gjatë seancës avokatët kundërshtuan me forcë akuzën e “grupit të strukturuar kriminal” dhe pretenduan se prokuroria ka proceduar edhe falsifikatorët edhe personat që kanë përfituar shërbimet e tyre. /abcnews.al

PERGJIMI-I-POLICIT-TE-VIZAVE-1280x720.jpg
ent ela17:10 | 16/05/2018

Zbardhen përgjimet e dy efektivëve të prangosur në kryeqytet të martën, lidhur me falsifikimin me pasaporta dhe viza false. Grupi hetimor ka administruar disa mesazhe të dy punonjësve të policies, të cilët komunikojnë dhe takohen për të dorëzuar paratë e dyshuara, se vinin nga trafiku i qenieve njerëzore.

Pas arrestimit  të 17 personave në Shqipëri, të cilët akuzohen për falsifikim të pasaportave dhe vizave drejt vendeve të SHBA, Kanada dhe Mbretërisë së Bashkuar, ABC News zbardh një pjesë të përgjimeve, ku të përfshirë janë edhe dy efektivë policie.

Nga grupi hetimor ka rezultuar se, kuminikimi ndërmjet dy punonjësve të policisë ishte intensiv, duke kryer edhe porositë e marra nga klientët e tyre. Arjan Uku ishte në përgjim prej muajit janar, i cili flet me mesazhe me bashkëjetuesin e Entela Çala gjithashtu punonjëse policie e prangosur gjatë operacionit “272”. Ka dyshime se pavarësisht se numri telefonik ishte regjistruar në emër të bashkëjetuesit të punonjëses së policisë, nga përgjimet rezulton se ai përdorej nga Entela Çala.

Bashkëjetuesi i Entela Çela: A mi bëre ato?

Arjan Uku: Të kam bërë dy porosi.

Në një përgjim tjetër i kryer po në muajin janar 2018, bashkëjetuesi i Entela Çalës, i kërkon llogari punonjësit të policisë se përse po vonohen porositë që ai kishte bërë.

Bashkëjetuesi i Entela Çala: Pse u vonuhan kaq shumë këtë herë?

Arjan Uku: Ka pasur fluks këtë kohë vlla.

Bashkëjetuesi i Entela Çalës: Kur të mundesh kalo nga unë për të folur edhe për gjera të tjera, ose më prit te lokali pas një ore.

Arjan Uku: Ok, ok! Vetëm mos harro “ato” se duhet t’ia dërgoj atyre të tjerëve.

Grupi i strukturuar kriminal përbëhej në total nga 41 anëtarë, 24 prej të cilëve të prangosur në dhjetor në Greqi.

Katër bazat laboratorike që klononin pasaporta dhe visa të Bashkimit Europian, ndodheshin tek “Kodra e Diellit”në Tiranë.

Po kështu, edhe 7 laboratorë u zbuluan nga policia Greke në shtetin fqinj. Nga hetimet rezultoi se dy krerët e grupit të strukturuar kriminal, Gentjan Stojku dhe Ilir Myrtaj përfitonin nga persona të interesuar afërsisht 20 mijë euro për t’i pajisur me pasaparota të falsifikuara. /abcnews.al

vlcsnap-error305-1280x720.jpg
ent ela11:26 | 17/02/2018

Ndryshe nga vendet e tjera të rajonit tonë, shtetasit e Kosovës janë të vetmit që ende kanë nevojë për viza për lëvizjen në zonën Shengen. Brukseli zyrtar ka bërë të ditur se zgjidhja e çështjes së kufirit me Malin e Zi do të zgjidhte çështjen e liberalizimit të vizave.

Stacioni i autobusëve në Gjilan të  Kosovës. Ahmet Mucolli dhe familja e tij mundësojnë udhëtimin me agjencinë e tyre drejt Zvicrës. Por, organizatorit i është refuzuar viza dhe më nuk mund të udhëtoj.

Kosovarët përballen me sistemin më të ashpër të kushteve Schengen. Liberalizimi i vizave i ka lënë të izoluar.

Një nga stacionet e autobusëve në Cyrih të Zvicrës. Autobusët nga Kosova arrijnë të nesërmen.
Reis Luzhnica, është kushëriri i Ahmetit. Është aktiv dhe kandidat për kantonin e Zurichut nga Partia Socialdemokratike dhe mund të hyjë në parlament.

Para ambasadës zviceriane në Prishtinë. Ahmeti ka tri pasaporta, dy prej të cilave kanë qenë të mbushura me vula. Shpreson të mos ketë viza një ditë.

Radhët kanë qenë të gjata edhe për bërjen e një takimi. Tani radhët janë online. Agjenci sigurimesh dhe njerëz që ofrojnë ndihmë në përgatitjen e dhjetëra dokumenteve.

Jean-Hubert Lebet, është ambasadori në Prishtinë prej dy vjetësh. Thotë se rregullat janë të BE-së dhe kanë tonë letra nga aplikuesit që duhet ruajtur dy vjet. Kosova duhet të bëj progres politik thotë.

Jean-Hubert Lebet , Ambasador i Zvicrës në Prishtinë: Është një punë e madhe për ne. Ekzistojnë 18 njerëz që punojnë me orarë të plotë vetëm për viza. Por ne përpiqemi të thjeshtësojmë gjërat, të marrim vendime të shpejta  dhe është e rëndësishme për ne që shërbimi të mos jetë i keq për kosovarët që kanë nevojë për vizë. Kosova ka kushte për të plotësuar si drejtësia, por edhe kushte të cuditshme sic është demarkacioni.

Një vit pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës një pjese të shteteve të rajonit u hoqen vizat. Procedurat atje janë harruar. Por, Kosova ishte përfshirë edhe në shumë tensione të brendshme politike që u kthyen në një stop të madh.

Luzhnica në Zvicër shpreson ti fitoj zgjedhjet. Shumë prej shqiptarëve atje janë bërë histori suksesi. Një pjesë prej tyre janë kthyer edhe në Kosovë.

Kosovarët ndër vite kanë kërkuar zgjidhje në Evropë dhe pak vite më parë edhe me një valë refugjatësh në Hungari. Njerëzit si Ahmeti presin të votohet demarkacioni me Malin e Zi./abcnews.al

Gazetar i ABC News: Idro Seferi


Rreth Nesh

ABC NEWS është i pari televizion në Shqipëri që në ditën e parë të transmetimeve nis me lidhje direkte nga 7 studio lokale ne Shkodër, Durrës, Elbasan, Korcë, fier, Vlorë e Gjirokaster. Për të pasuruar gjeografinë e informacionit së shpejti do të mundesohet edhe studio nga Lezha me transmetime live në cdo kohë.
Në faqen zyrtare në internet, abcnews.al do të gjeni portalin më të pasur ballkanik me lidhje në rrjetet më të mëdha sociale facebook, twitter si dhe në një prej websiteve më të fuqishëm në kulturën e internetit YOUTUBE. Transmetimi i ABC news është live 24 ore. 
NUIS/NIPT K01711004F


Kontakt

Telefono